Vitalitás fokozás természetesen
A chlorella kivételesen széles választékát nyújtja a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, egyéb tápanyagoknak és az aminosavaknak.
Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.
Az alga az élet forrásának, a tengernek az ajándéka a XXI. század embere számára. Olyan aminosavak, proteinek és vitaminok esszenciája, amelyek kitűnően kiegészítik az egyoldalúan táplálkozó emberek étrendjét
Az algák között is kiemelkedő a Chlorella és a Spirulina, a smaragdzöld, illetve a kékeszöld alga. Mindkettő tökéletes összetételű tápanyag. Szárazanyag-tartalmuknak 40-60%-a kis molekulájú, így igen könnyen emészthető. Teljes értékű fehérjék, ezért vegetáriánusok aminosavak pótlására jól beilleszthetik őket étrendjükbe.
Ez az alga (Chlorella vulgaris) tartalmazza az összes növény közül a legtöbb klorofillt. Japánban és Thaiföldön termesztik elsősorban.
Ezen kívül vitaminok és ásványi anyagok széles választékát nyújtja.
Így támogatja a Chlorella a szervezet működését:
Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéshez.
Kiváló tápanyagforrás, rengeteg fontos vitamint, ásványi anyagot és egyéb tápanyagokat tartalmaz.
Támogatja a szervezet anyagcsere folyamatait.
Támogatja a máj egészségét
Az alapvető tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok természetes forrása
Segíti a természetes méregtelenítő folyamatotokat a szervezetben
Segít fenntartani a normál vastagbél működést
Támogatja az egészséges bélflóra fenntartását
Mi található meg a Chlorella algában?
Az élelmiszerekre vonatkozó vizsgálatok mai szintjén is ki tudnak mutatni számtalan összetevőt, ami ebben a mikroalgában megtalálható.
A legfontosabbak:
Kitűnő minőségű protein (fehérje), ami sokkal koncentráltabb és emészthetőbb, mint bármelyik állati eredetű fehérje. A Chlorella 58%-a protein!
Az összes ismert B-vitamin, beleértve a B-12 vitamint is, ami pedig szinte egy növényben sem található meg.
C-vitamin, E-vitamin, ásványi anyagok: kalcium, magnézium, cink, kálium és társaik…
Nyomelemek omega-3 zsírsavak és gamma-linolsav (GLA)
Mukopoliszacharidok: a sejteket tartja/ragasztja össze, az ízületekben a csontvégek egymáson való könnyű elmozdulását teszi lehetővé.
Béta-karotin: az A-vitamin elővitaminja, amiből az emberi szervezet éppen a szükséges mennyiségben állít elő magának A-vitamint.
Nukleinsavakat (RNS és DNS), ami a sejtépítésben játszik fontos szerepet.
Klorofillt.