Nagyrészt növényi alapanyagokból készül, nem tartalmaz laktózt, helyettesíthetik vele a tejet a laktózérzékenyek is.
Allergének: szója, kazein
Felhasználás: Reggeli müzlik, turmixok, italok alkotórészeként, de felhasználható a legkülönfélébb főtt ételek elkészítéséhez is a tehéntej kiváltására (pl.: édességekbe, pudingokhoz, vagy főzelékekbe.
Elkészítése: Keverjen el 25g (2 evőkanál vagy 5 kávéskanál) italport 250ml meleg vízben. Hideg ital készítésénél használjon turmixgépet. ( Ha nem érzi elég tejesnek az elkészült italt, ízlés szerint emelje a keverékben az italpor arányát.)
Tárolás: Maximum 25 C-on 70% relatív nedvességtartalom mellett. Felbontás után gondosan zárja vissza a csomagot, ezzel megakadályozhatja a termék csomósodását.
Összetevők: Szárított kukoricaszirup, (részlegesen hidrogénezett szójaolaj, hőkezelt szója (29,4%)), savanyúságot szabályozó anyag (kálium-foszfát E340), emulgeálószer (E471), zsírsavak mono- és digliceridjei, nátrium-kazeinát (tejfehérje), csomósodásgátló (szilícium-dioxid), só, színezék (karotin).