A lisztkeverék segítségével 45%-kal csökkentett szénhidráttartalmú búzalisztmentes, tojásmentes, olajmentes, élesztőmentes és hozzáadott keményítőtől (tápióka, kukorica, rizs, burgonya) mentes, gluténmentes vegán bagettet, vagy zsemlét készíthetünk.
Felhasználási javaslat - Bagett, zsemle készítése
Hozzávalók:
- 125g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék
- 2g só
- 10g frissen facsart citromlé, vagy almaecet
- 185g víz
Elkészítés:
Gyúrjuk össze alaposan a hozzávalókat, majd pihentessük kb. 5-10 percig, ezután formázzunk belőle 2 db. bagettet, vagy zsemlét.
Előmelegített sütőben 190 fokon süssük 45-48 percig.
Tipp: A tetejét kenjük le vízzel kikevert Szafi Free ketchuppal, hogy szebb legyen a színe, erre szórhatunk magokat, vagy reszelt növényi sajthelyettesítőt.
Összetevők: kölesliszt, rostkeverék (bambuszrostliszt, útifűmaghéjliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).