A termék dióféléket, glutént tartalmazó gabonát, kén-dioxidot vagy szulfitot tartalmazó anyagot, szezámmagot, szójababot, tejet, tojást vagy azokból készült termékeket NEM felhasználó üzemben készült.
Gluténmentes lisztkeverék, Minőségi összetevők.
Összetevők: bambuszrost, útifűmaghéj, nyílgyökér liszt, barna rizsliszt, csicseriborsó liszt, nátrium-hidrogén-karbonát, cellulóz, citromsav
Elkészítési javaslat
Hozzávalók:
- 250 g lisztkeverék
- 520 g víz
- 40 g extra szűz olívaolaj
- 6 g só
- (opcionálisan 5 g szárított élesztő)
A gluténmentes, vegán, alacsony szénhidráttartalmú lisztből készült kenyérhez a hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, dagasztógéppel 3-4 percig keverjük. 15 perc pihenés után egy 25 cm hosszú kenyeret formázunk belőle. Ha nem teszünk bele élesztőt, máris süthetjük. Élesztővel 30 percet kelesztjük és csak ezután sütjük meg. Sütés előtt lekenjük vékonyan olajjal, és néhány helyen bemetszük. A 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Érdemes szilikon lapon sütni, hogy ne ragadjon le.
Napokig puha, friss kenyeret kapunk, nagyon alacsony szénhidráttartalommal.