A termék dióféléket, glutént tartalmazó gabonát, kén-dioxidot vagy szulfitot tartalmazó anyagot, szezámmagot, szójababot, tejet, tojást vagy azokból készült termékeket NEM felhasználó üzemben készült.
Premium Natura pékáru kiemelkedő élelmi rost forrás, amely az emésztésre, a vércukor szintre is jótékony hatással van, csökkenti a szénhidrátok hasznosulási sebességét, mint a hagyományos búzalisztes pékáru.
Összetevők: rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyakeményítő, só, vanília
Recept:
- -250 g PREMIUM NATURA linzer lisztkeverék
- -80 gr víz
- -1/2 teáskanál szódabikarbóna
- -125 g ORGANIKA HIDEG kókuszzsír (növényi vaj)
- -100 g eritrit vagy 18 g 4x erősségű édesítőszer (70 g cukornak felel meg)
A lisztet összekeverjük az édesítőszerrel, szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a hideg Organika kókuszzsírt és jól összedolgozzuk őket. Hideg vizet a végén adagoljuk a keverékhez, és összeállítjuk a tésztánkat.
Ízlés szerint egy kis citromhéjat reszelhetünk a tésztához.
30 percet pihentetjük a hűtőben, majd a tésztát lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk.
( Formákat szaggatunk ki belőle ( kör, csillag, virágalakú, stb.) 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
A megsült sütiket Premium Natura (csökkentett energia tartalmú) lekvárral összeragasztjuk. Műanyag dobozba tesszük őket, vagy nejlon zacskóval lefedjük a sütis tálcát, hogy másnapra jól megpuhuljanak.
Jó étvágyat!