A termék dióféléket, glutént tartalmazó gabonát, kén-dioxidot vagy szulfitot tartalmazó anyagot, szezámmagot, szójababot, tejet, tojást vagy azokból készült termékeket NEM felhasználó üzemben készült.
Premium Natura pékáru kiemelkedő élelmi rost forrás, amely az emésztésre, a vércukor szintre is jótékony hatással van, csökkenti a szénhidrátok hasznosulási sebességét, mint a hagyományos búzalisztes pékáru.
Összetevők: rizsliszt, kukoricaliszt, kukoricakeményítő, növényi rostok
Elkészítési javaslat: A gluténmentes fehérkenyér elkészítéséhez a hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk és dagasztógéppel 5-8 percig dagasztjuk. Tetszés szerint
kerek bucit vagy hosszúkás kenyeret formázunk vagy formába helyezzük, lekenjük vékonyan olajjal, néhány helyen bemetszük. Langyos helyen 50 percig kelesztjük a megformázott kenyeret. A 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb 45-50 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók:
500 g lisztkeverék
-550 g víz
-7 g szárított élesztő
-30 g extra szűz olívaolaj
-15 g só