Ingyenes szállítás 30.000 forint felett!  l  Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.

Kérdése van? Hívjon minket! +36301283830

Nanocotton® lepedő, rugalmas pánttal 80x200 + 20cm
Nanocotton® lepedő, rugalmas pánttal 80x200 + 20cm
43 450 Ft

Nanocotton® lepedő, rugalmas pánttal 80x200 + 20cm

Nanocotton® lepedő, rugalmas pánttal

Az első lepedő, amely felváltja a poratka elleni matrac-burkolatokat. Pamutszaténból készült, belsejében nanoszövettel, amely megakadályozza a poratkák és az allergének behatolását. Az allergiások így már az első éjszaka után megkönnyebbülést éreznek. A pamutszatén szilárd szerkezetű, puha, fényes felületű szövet, amelynek élénk színei sok több után se fakulnak ki. A lepedő kiváló minőségű cipzárral van ellátva.OEKO-TEX® STANDARD 100 tanúsítvánnyal rendelkezik.

Vegyszerrel nem kezelt, organikus pamut - teljesen természetes (közelebbről megvizsgálva a szövet textúrájában sötétebb pamutdarabkákat is láthat), fehérítetlen és festetlen.

43 450 Ft
Részletek

Nanocotton® lepedő, rugalmas pánttal

Miért olyan egyediek a Nanobavlna poratka elleni lepedők?
Az első lepedő, amely teljes mértékben helyettesíti a poratka elleni matrac-burkolatokat.
Az anyag több rétegből áll. A funkcionális réteg egy nanoszálas membrán, amely teljes védelmet nyújt az allergiásoknak a poratkák és az allergének ellen. A következő réteg a pamutszatén, amely a legfinomabb 100% pamutfonalakból készül. A pamutszatén sűrű és szilárd textúrájú, finom fényű, kiválóan nedvszívó és légáteresztő; ez a természetes alapanyagnak köszönhető, amelyből készült. Az élénk színek több mosási ciklus után sem halványodnak el. A 100%-os védelem érdekében a Nanocotton® lepedőket ajánljuk.


Miért használunk bio pamutot és miben különbözik?
Olyan bioalapú pamutot használunk, amely megfelel a Global Organic Textile Standard (GOTS) tanúsítási követelményeknek, amely a biotextíliák nemzetközileg elismert szabványa. A szabvány valamennyi textil feldolgozására, gyártására, csomagolására, címkézésére, forgalmazására és forgalmazására vonatkozik. A GOTS-t a világ vezető szabványaként ismerik el az organikus szálas textíliák feldolgozására vonatkozóan. Magas környezetvédelmi kritériumokat határoz meg a biotextíliák teljes ellátási láncában, és megköveteli a szociális kritériumoknak (tisztességes bérek, gyermekmunka tilalma) való megfelelést is.

A textiljeinkhez használt biopamutot nem kezelik vegyszerrel (a hagyományos pamut a világ éves növényvédőszer-fogyasztásának 16%-át teszi ki). Nyers bio pamutról van szó, amelyet semmilyen módon nem fehérítettek vagy festettek. Ezért közelebbről megvizsgálva a szálakban sötétebb részecskék láthatók, amelyek magának a gyapotnövénynek a maradványai. A hagyományos gyapot legnagyobb problémája a vízfogyasztás. A World Wide Fund for Nature (Természetvédelmi Világalap) szerint több mint 20 000 liter vízre van szükség egyetlen kilogramm gyapot előállításához. Csak hogy érzékeltessük, egy átlagos embernek naponta körülbelül 142 liter vízre van szüksége a mindennapi életéhez. A biopamut használata megoldja a hagyományos gyapot előállításához szükséges vízfogyasztási problémákat is. A Soil Association szerint 91%-kal kevesebb vizet használnak fel a biopamut termesztéséhez. Ebben az esetben a gazdák nem támaszkodnak a helyi ivó- vagy háztartási vízforrásokra, hanem nagyrészt esővízzel öntözik a növényeket.


Miért fontos, hogy megvédje magát a poratkáktól?
Naponta 8 órát töltünk (a gyerekek akár napi 12-őt) az ágyunkban az atkákkal. Fekvés közben tápláljuk őket, mivel bőrmaradványokkal táplálkoznak, és pár miliméteres távolságból lélegezzük be az allergénjeiket. Egy matracban akár kétmillió poratka is élhet, a párnákban és takarókban pedig még több. A poratkák és ürülékük allergének, ezért okoznak allergiát, az asztmát és a légzőszervi megbetegedéseket. Kedvelik a a 22-26 °C hőmérsékletet, a fényhiányt és a 60-80%-os páratartalmat.

A matracok, takarók és párnák ideális környezetet nyújtanak a poratkáknak a szaporodásra, emiatt az allergiások vagy az érzékenyebb emberek (felnőttek, de különösen a gyermekek) nem tudják megfelelően kipihenni magukat éjszaka. Ez visszahat a hangulatukra, és a koncentrációs képességükre.

Karbantartás:
Javasoljuk, hogy a Nanocotton® lepedőket lágyítószer nélkül, 40°C-on, klór- és foszformentes mosógélben vagy mosóporban mossa. Nem javasoljuk a szárítógépes szárítást, még alacsony hőmérsékleten sem.

Hogyan működik a nanoszál?
A nanoszövet megakadályozza a poratkák, allergénjeik, vírusok és baktériumok összegyűlését a bélésben. Képzelje el a nanoszövetet úgy, mint egy pókhálót, amelynek lyukai mindössze 80 nm méretűek. A poratka mérete kb. 420 000 nm, az allergénje 1000 nm, egy baktérium 100-10 000 nm, a vírusok 100 nm körüliek, a rüh pedig 300 000 nm, így esélyük sincs arra, hogy áthatoljanak a szöveten. Nem tudnak összegyűlni az ágyban, elszaporodni és így allergiás reakciókat és légúti megbetegedéseket okozni. Mind a gyermekek, mind a felnőttek számára már az első éjszaka után azonnali enyhülés figyelhető meg az allergiától, ami több energiához, és koncentrációs képességhez vezet.

A nanoszálas membrán hatékonyságát a brünni Textilvizsgáló Intézet (mikroorganizmusok áthatolása) és a Libereci Műszaki Egyetem (1µm-es porszemcsék áthatolása) vizsgálta. A prágai Állami Egészségügyi Intézet a bőrtoleranciát és az esetleges allergiás reakciókat vizsgálta.

A vizsgálatok eredménye:
A mikroorganizmusok befogásának hatékonysága >= 99,0%.
a porszemcsék befogásának hatékonysága >= 99,9%.
emberi bőrrel érintkezve nem mutattak ki negatív reakciókat.

Miből készült az anyag?
A nanoSPACE anyag valójában egy három rétegből álló lemezes szerkezet amely a következőkből áll össze:

100% pamutszövet
100% poliamid 6 nanoszálas membrán
100% poliészter szövet

Adatok
Cikkszám
8594183610627
Kiegészítő termékek