Ingyenes szállítás 30.000 forint felett!  l  Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.

Kérdése van? Hívjon minket! +36301283830

Nanocotton Antiallergén ágynemű szett 1+1, 140x220cm, 70x90cm
Nanocotton Antiallergén ágynemű szett 1+1, 140x220cm, 70x90cm
85 390 Ft

Nanocotton Antiallergén ágynemű szett 1+1, 140x220cm, 70x90cm

Nanocotton Antiallergén ágynemű szett

Egy ágynemű szett a kényelmes, és poratka-mentes alvás érdekében . Pamut szaténból készült, belül egy nano réteggel, amely megakadályozza a poratkák és az allergének behatolását. Az allergiások már az első éjszaka után megkönnyebbülést fognak érezni. A pamutszatén szilárd szerkezetű, puha, fényes felületű szövet, amelynek élénk színei több mosás után sem fakulnak ki. Az ágynemű kiváló minőségű cipzárral van ellátva.1 takaróhuzat +1 párnahuzat

OEKO-TEX® STANDARD 100 tanúsítvánnyal rendelkezik.

Az alapanyaga organikus pamut, amelyet nem kezeltek kémiai úton - teljesen természetes (közelebbről megvizsgálva az anyag textúrájában sötétebb pamutdarabkákat is láthat), fehérítetlen és festetlen.

85 390 Ft
Részletek

Nanocotton Antiallergén ágynemű szett

Miért olyan egyedi a Nanobavlna poratka elleni párnahuzat?
Az anyag több rétegből áll. A funkcionális réteg egy nanoszálas membrán, amely teljes védelmet nyújt az allergiásoknak a poratkák és az allergének ellen. A következő réteg a pamutszatén, amely a legfinomabb 100% pamutfonalakból készül. A pamutszatén sűrű és szilárd textúrájú, kiválóan nedvszívó és légáteresztő; ez a természetes alapanyagnak köszönhető, amelyből készült. Az élénk színek több mosási ciklus után sem halványodnak el. A nanocotton mindenféle ágyneműhöz alkalmas, beleértve a pehelypaplant is.


Miért használunk bio pamutot és miben különbözik?
Olyan bioalapú pamutot használunk, amely megfelel a Global Organic Textile Standard (GOTS) tanúsítási követelményeknek, amely a biotextíliák nemzetközileg elismert szabványa. A szabvány valamennyi textil feldolgozására, gyártására, csomagolására, címkézésére és forgalmazására vonatkozik. A GOTS-t a világ vezető szabványaként ismerik el az organikus szálas textíliák feldolgozására vonatkozóan. Magas környezetvédelmi kritériumokat határoz meg a biotextíliák teljes ellátási láncában, és megköveteli a szociális kritériumoknak (tisztességes bérek, gyermekmunka tilalma) való megfelelést is.

A textiljeinkhez használt biopamutot nem kezelik vegyszerrel (a hagyományos pamut a világ éves növényvédőszer-fogyasztásának 16%-át teszi ki). Nyers bio pamutról van szó, amelyet semmilyen módon nem fehérítettek vagy festettek. Ezért közelebbről megvizsgálva a szálakban sötétebb részecskék láthatók, amelyek magának a gyapotnövénynek a maradványai. A hagyományos gyapot legnagyobb problémája a vízfogyasztás. A World Wide Fund for Nature (Természetvédelmi Világalap) szerint több mint 20 000 liter vízre van szükség egyetlen kilogramm gyapot előállításához. Csak hogy érzékeltessük, egy átlagos embernek naponta körülbelül 142 liter vízre van szüksége a mindennapi életéhez. A biopamut használata megoldja a hagyományos gyapot előállításához szükséges vízfogyasztási problémákat is. A Soil Association szerint 91%-kal kevesebb vizet használnak fel a biopamut termesztéséhez. Ebben az esetben a gazdák nem támaszkodnak a helyi ivó- vagy háztartási vízforrásokra, hanem nagyrészt esővízzel öntözik a növényeket.


Miért fontos, hogy megvédje magát a poratkáktól?
Naponta 8 órát töltünk (a gyerekek akár napi 12-őt) az ágyunkban az atkákkal. Fekvés közben tápláljuk őket, mivel bőrmaradványokkal táplálkoznak, és pár miliméteres távolságból lélegezzük be az allergénjeiket. Egy matracban akár kétmillió poratka is élhet, a párnákban és takarókban pedig még több. A poratkák és ürülékük allergének, ezért okoznak allergiát, az asztmát és a légzőszervi megbetegedéseket. Kedvelik a a 22-26 °C hőmérsékletet, a fényhiányt és a 60-80%-os páratartalmat.

A matracok, takarók és párnák ideális környezetet nyújtanak a poratkáknak a szaporodásra, emiatt az allergiások vagy az érzékenyebb emberek (felnőttek is, de különösen a gyermekek) nem tudják megfelelően kipihenni magukat éjszaka. Ez visszahat a hangulatukra, és a koncentrációs képességükre.


Karbantartás:
Javasoljuk, hogy a lepedőket évente egyszer, textilpuhító nélkül, 40 °C-on (szükség esetén 60 °C-on), klór- és foszformentes mosógélben vagy mosóporban mossuk. Az ágyneműket nem szabad vasalni vagy szárítógépben szárítani.


Hogyan működik a nanoszál?
A nanoszövet megakadályozza a poratkák, allergénjeik, vírusok és baktériumok összegyűlését a bélésben. Képzelje el a nanoszövetet úgy, mint egy pókhálót, amelynek lyukai mindössze 80 nm méretűek. A poratka mérete kb. 420 000 nm, az allergénje 1000 nm, egy baktérium 100-10 000 nm, a vírusok 100 nm körüliek, a rüh pedig 300 000 nm, így esélyük sincs arra, hogy áthatoljanak a szöveten. Nem tudnak összegyűlni az ágyban, elszaporodni és így allergiás reakciókat és légúti megbetegedéseket okozni. Mind a gyermekek, mind a felnőttek számára már az első éjszaka után azonnali enyhülés figyelhető meg az allergiától, ami több energiához, és koncentrációs képességhez vezet.


A nanoszálas membrán hatékonyságát a brünni Textilvizsgáló Intézet (mikroorganizmusok áthatolása) és a Libereci Műszaki Egyetem (1µm-es porszemcsék áthatolása) vizsgálta. A prágai Állami Egészségügyi Intézet a bőrtoleranciát és az esetleges allergiás reakciókat vizsgálta.

A vizsgálatok eredménye:
A mikroorganizmusok befogásának hatékonysága >= 99,0%.
a porszemcsék befogásának hatékonysága >= 99,9%.
emberi bőrrel érintkezve nem mutattak ki negatív reakciókat.

Miből készült az anyag?
A nanoSPACE anyag valójában egy három rétegből álló lemezes szerkezet amely a következőkből áll össze:

100% pamutszövet
100% poliamid 6 nanoszálas membrán
100% poliészter szövet

Adatok
Cikkszám
8594183610719
Kiegészítő termékek