Ingyenes szállítás 30.000 forint felett!  l  Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.

Kérdése van? Hívjon minket! +36301283830

Nanobavlna® utazópárna, patkó alakú
Nanobavlna® utazópárna, patkó alakú
7 790 Ft

Nanobavlna® utazópárna, patkó alakú

Nanobavlna® utazópárna, patkó alakú

Utazz allergiamentesen! A pollenellenes utazópárna pamutszaténból készült, belsejében nanoszövettel, amely megakadályozza a poratkák és az allergének behatolását. A pamutszatén egy szilárd textúrájú, puha, fényes felületű szövet, amelynek élénk színei több mosás után sem fakulnak ki. Kis méretének köszönhetően ideális minden közlekedési eszközzel történő utazáshoz.OEKO-TEX® STANDARD 100 tanúsítvánnyal rendelkezik.

Organikus pamutból készült, amelyet nem kezeltek kémiai úton - teljesen természetes, fehérítetlen és festetlen.

Az utazópárna méretei: körülbelül 50 x 35 x 14 cm.

7 790 Ft
Részletek

Nanobavlna® utazópárna, patkó alakú

Miért használunk bio pamutot és miben különbözik?
Olyan bioalapú pamutot használunk, amely megfelel a Global Organic Textile Standard (GOTS) tanúsítási követelményeknek, amely a biotextíliák nemzetközileg elismert szabványa. A szabvány valamennyi textil feldolgozására, gyártására, csomagolására, címkézésére, forgalmazására és forgalmazására vonatkozik. A GOTS-t a világ vezető szabványaként ismerik el az organikus szálas textíliák feldolgozására vonatkozóan. Magas környezetvédelmi kritériumokat határoz meg a biotextíliák teljes ellátási láncában, és megköveteli a szociális kritériumoknak (tisztességes bérek, gyermekmunka tilalma) való megfelelést is.

A textiljeinkhez használt biopamutot nem kezelik vegyszerrel (a hagyományos pamut a világ éves növényvédőszer-fogyasztásának 16%-át teszi ki). Nyers bio pamutról van szó, amelyet semmilyen módon nem fehérítettek vagy festettek. Ezért közelebbről megvizsgálva a szálakban sötétebb részecskék láthatók, amelyek magának a gyapotnövénynek a maradványai. A hagyományos gyapot legnagyobb problémája a vízfogyasztás. A World Wide Fund for Nature (Természetvédelmi Világalap) szerint több mint 20 000 liter vízre van szükség egyetlen kilogramm gyapot előállításához. Csak hogy érzékeltessük, egy átlagos embernek naponta körülbelül 142 liter vízre van szüksége a mindennapi életéhez. A biopamut használata megoldja a hagyományos gyapot előállításához szükséges vízfogyasztási problémákat is. A Soil Association szerint 91%-kal kevesebb vizet használnak fel a biopamut termesztéséhez. Ebben az esetben a gazdák nem támaszkodnak a helyi ivó- vagy háztartási vízforrásokra, hanem nagyrészt esővízzel öntözik a növényeket.

Miért fontos, hogy megvédje magát a poratkáktól?
Naponta 8 órát töltünk (a gyerekek akár napi 12-őt) az ágyunkban az atkákkal. Fekvés közben tápláljuk őket, mivel bőrmaradványokkal táplálkoznak, és pár miliméteres távolságból lélegezzük be az allergénjeiket. Egy matracban akár kétmillió poratka is élhet, a párnákban és takarókban pedig még több. A poratkák és ürülékük allergének, ezért okoznak allergiát, az asztmát és a légzőszervi megbetegedéseket. Kedvelik a a 22-26 °C hőmérsékletet, a fényhiányt és a 60-80%-os páratartalmat.

A matracok, takarók és párnák ideális környezetet nyújtanak a poratkáknak a szaporodásra, emiatt az allergiások vagy az érzékenyebb emberek (felnőttek, de különösen a gyermekek) nem tudják megfelelően kipihenni magukat éjszaka. Ez visszahat a hangulatukra, és a koncentrációs képességükre.


Hogyan működik a nanoszál?
A nanoszövet megakadályozza a poratkák, allergénjeik, vírusok és baktériumok összegyűlését a bélésben. Képzelje el a nanoszövetet úgy, mint egy pókhálót, amelynek lyukai mindössze 80 nm méretűek. A poratka mérete kb. 420 000 nm, az allergénje 1000 nm, egy baktérium 100-10 000 nm, a vírusok 100 nm körüliek, a rüh pedig 300 000 nm, így esélyük sincs arra, hogy áthatoljanak a szöveten. Nem tudnak összegyűlni az ágyban, elszaporodni és így allergiás reakciókat és légúti megbetegedéseket okozni. Mind a gyermekek, mind a felnőttek számára már az első éjszaka után azonnali enyhülés figyelhető meg az allergiától, ami több energiához, és koncentrációs képességhez vezet.

Karbantartás:
Javasoljuk, hogy A Nanobavlna ágyneműt a hosszabb élettartam érdekében 40°C-on mossa (szükség esetén 60°C-on is mosható), textilpuhító nélkül, klór- és foszformentes mosógélben vagy mosóporban. Nem javasoljuk a szárítógépes szárítást, még alacsony hőmérsékleten sem.

A nanoszálas membrán hatékonyságát a brünni Textilvizsgáló Intézet (mikroorganizmusok áthatolása) és a Libereci Műszaki Egyetem (1µm-es porszemcsék áthatolása) vizsgálta. A prágai Állami Egészségügyi Intézet a bőrtoleranciát és az esetleges allergiás reakciókat vizsgálta.

A vizsgálatok eredménye:
A mikroorganizmusok befogásának hatékonysága >= 99,0%.
a porszemcsék befogásának hatékonysága >= 99,9%.
emberi bőrrel érintkezve nem mutattak ki negatív reakciókat.

Adatok
Cikkszám
8594183611631
Kiegészítő termékek