A földimogyoróról sokaknak csak az jut eszébe, hogy ez az a sós, olajos mag, amit TV nézés közben eszegetünk, pedig nem kéne, mert hizlal, és egészségtelen... Ez óriási tévedés! Magas az energiatartalma, és kiemelkedően magas a fehérjetartalma az olajos magok között.
Nem véletlenül szerepel a rendszeresen sportolók étrendjében is. Értékes összetevője továbbá a B-vitamin, az antioxidáns E-vitamin és a fitoszterol, amelynek gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak.
Nem mindegy azonban, hogy milyen terméket veszünk le a polcról a boltban... A Mendula mogyorókrém hozzáadott zsiradék nélkül - szárazon - pirított földimogyoróból készült, és krémmé őrlése során sem kerül hozzá semmilyen adalékanyag - se pálmazsírt, se emulgeálószert, se egyéb növényi zsiradék. Csak a finom, pörkölt, natúr földimogyoró van benne, semmi más :)
A világ földimogyoró termésének mintegy feléből mogyoróvaj készül. Nem véletlenül, kell is ez a mennyiség: az amerikai gyerekek mindennapi szendvicse a peanut butter&jelly szendvics, azaz a földimogyoróvajas-lekváros kenyér.
Próbáld ki a Mendula adalékmentes földimogyorókrémet jó minőségű, kovászos kenyérre kenve, házi, alacsony cukortartalmú lekvárral megkenve, és máris kész a szuperfinom és egészséges, magas fehérjetartalmú reggelid! De rakhatod smoothie-ba, zabkásába, süteménybe (pl. brownie-ba...), nyári grillpartik leggyakoribb főszereplőjének, az indonéz satay csirkenyársnak is elengedhetetlen hozzávalója.
Összetevők: földimogyoró