Ingyenes szállítás 30.000 forint felett!  l  Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.

Kérdése van? Hívjon minket! +36301283830

JAVALLAT® - Orvosi pemetefű 60 db
JAVALLAT® - Orvosi pemetefű 60 db
2 190 Ft

JAVALLAT® - Orvosi pemetefű 60 db

JAVALLAT® - Orvosi pemetefű 60 db

Elősegíti légutak tisztán tartását, a száj és a torok nyálkahártyájának egészségét, hozzájárul az étkezés utáni jó közérzethez, csökkenti a puffadást és a teltségérzetet, fokozza az epefolyadék és más emésztőnedvek elválasztását, ezzel támogatja a máj működését, hozzájárul az egészséges vércukorszint fenntartásához, támogatja az érfalak egészségét, a normál vérnyomás fenntartását..

2 190 Ft
Egységár: 37 Ft/db
Részletek

JAVALLAT® - Orvosi pemetefű 60 db

 

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

Az orvosi pemetefű egészségügyi hatásai:

1. Elősegíti légutak tisztán tartását, a száj és a torok nyálkahártyájának egészségét*.

2. Hozzájárul az étkezés utáni jó közérzethez, csökkenti a puffadást és a teltségérzetet.*

3. Fokozza az epefolyadék és más emésztőnedvek elválasztását, ezzel támogatja a máj működését.*

4. Hozzájárul az egészséges vércukorszint fenntartásához.

5. Támogatja az érfalak egészségét, a normál vérnyomás fenntartását..

Népgyógyászati alkalmazása:

Az orvosi pemetefű évezredek óta több célból használt gyógynövény (pl. rendszertelen szívműködés, menstruáció serkentése stb.). 

Ezért ajánljuk:

 • A legtöbb orvosi pemetefüvet (450 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
 • Egy kapszula tartalma ~2,5 g szálas orvosi pemetefűből készült teának felel meg.
 • A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
  • akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
  • 8x nagyobb biológiai aktivitás,
  • 2x jobb oldhatóság,
  • 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
  • 3x erősebb antioxidáns hatás,
  • 2x több vízoldható rost,
  • 100% hatóanyagtartalom.
 • Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)
 • A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

A légutak tisztán tartását, valamint a száj és a torok nyálkahártyájának egészségét támogató hatása*

 • Az orvosi pemetefű tüdőtisztító, köptető hatását a kutatások szerint annak köszönheti, hogy stimulálja a tüdőhörgők nyálkahártyájának kiválasztását. Ezzel hígítja a tüdőben képződő nyákot, amely így könnyebben távozik a tüdőből. A hatásért a növényben nagy mennyiségben jelen lévő marrubiin nevű hatóanyag, valamint a növény illóolaj-komponensei felelősek (Wiesner és munkatársai)

 • Szardínia északi részén végzett etnofarmakobotanikai vizsgálatok megerősítették az orvosi pemetefű alkalmazását az asztma megelőzésében és kezelésében. Az asztmás rohamok megelőzésére reggel éhgyomorra adták a pemetefűből készült teát a vizsgálatban részt vevő öt személynek. A folyamatosan értékelt eredmények megerősítették általános egészségi állapotuk javulását. A kutatók szerint a hatás a pemetefű flavonoidjainak köszönhető. Arra a következtetésre jutottak, hogy a flavonoidok az anafilaxiás, tehát gyulladásserkentő anyagok felszabadulásának gátlásával hatnak, emellett ellazítják a hörgők simaizomzatát. (Ballero és munkatársai)

 • A pemetefű légutak egészségét támogató hatását támasztja alá a kísérletesen megfigyelt:
  görcsoldó, (Schlemper és mtsai)
  - gyulladáscsökkentő, (Sahpaz és mtsai, Stulzer és mtsai)
  - fájdalomcsillapító, (Jesus és mtsai, de Souza és mtsai)
  - antibakteriális, (Robles-Zepeda és mtsai, Zarai és mtsai)
  - antioxidáns hatása. (Berrougui és mtsai, Firuzi és mtsai, Perez-Cruz és mtsai)

2-3. Az étkezés utáni jó közérzetet, a puffadást és teltségérzetet csökkentő, valamint a májműködést támogató hatása*

 • Emésztésjavító, puffadáscsökkentő hatása keserűanyag-tartalmával függ össze. A keserű ízérzés a szájnyálkahátya ízérző receptoraiból induló, a bolygóideg által közvetített reflexszel fokozza az emésztőnedvek, főképp az epe és a hasnyál elválasztását, így azok nagyobb mennyiségben állnak rendelkezésre egy kiadós étkezés alkalmával. A jobb emésztés hatására kevesebb gáz képződik a bélrendszerben, csökken a teltségérzet, amely jobb közérzetet biztosít az étkezés után. (Wiesner és munkatársai)

 • Az étkezés utáni jó közérzet elérését segíti a pemetefű bélrendszeri görcsoldó hatása is. (De Jesus és mtsai, Schlemper és mtsai)

  Az epefolyadék rendszeres kiválasztása nemcsak a jó emésztéshez járul hozzá, de segíti a máj egészséges működését is. A máj ugyanis az epefolyadékon keresztül választja ki a vízben rosszul oldódó anyagokat (mérgeket, gyógyszer bomlástermékeket, hormon-végtermékeket stb.). Epepangás (kolesztázis) esetén ez az elfolyási folyamat valahol megakad a máj és a patkóbél között, ezáltal pedig az epefolyadékkal nem tudnak kiürülni a szervezetből a méreganyagok. Ez hosszú távon az epeutak fokozatos pusztuláshoz, majd a máj visszafordíthatatlan károsodásához vezet. (Santiago és mtsai)

4. Az egészséges vércukorszint fenntartását támogató hatása

 • Az orvosi pemetefű több állatkísérletben is jelentősen csökkentette a vércukorszintet, egyes esetekben akár több mint 60 százalékkal. (Román Ramos és mtsai.)
 • A vércukorszintre gyakorolt hatását embereken is megvizsgálták. A mexikói kutatásban olyan önkéntesek vettek részt, akiknek 2-es típusú cukorbetegségük volt, de gyógyszeres kezelésre nem reagáltak jól. Ők 21 napon keresztül naponta háromszor fogyasztották az orvosi pemetefüvet teaként. A kísérlet végén a vércukorszintjük 0,64%-kal csökkent. Nagyobb mértékben javultak egyéb vérparamétereik: a vérzsírszintjük 6, míg a koleszterinszintjük 4%-kal lett alacsonyabb a korábbi értékekhez képest. (Herrera-Arellano és mtsai.)

5. Az érfalak egészségét és normál vérnyomás fenntartását támogató hatása

 • Az orvosi pemetefű vérnyomáscsökkentő hatását állatkísérletekben igazolták. Ezekben a pemetefű 4-5 nap alatt mérsékelte a vérnyomást, amely alacsonyabb értéke a fogyasztása után is tartósan megmaradt. Normál vérnyomás esetén a csökkentő hatás nem jelentkezett (Bardai és mtsai 1., 2.)
 • Egyes kutatások szerint a pemetefű vérnyomáscsökkentő hatása embereknél kevésbé jelentős, mivel ez csak akkor érhető el, ha a szokásos terápiás adagnál nagyobb mennyiségben fogyasztják.  (Wiesner és munkatársai)
 • Az orvosi pemetefű vérnyomásra gyakorolt hatásában fontos szerepet játszik flavonoidtartalma, amely az érfalak egészségét is támogatja. A flavonoidok csökkentik a vér sűrűségét, elősegítik a periferiális és az agyi erekben a véráramlást, ezen kívül antioxidáns hatással is rendelkeznek. (Rees és mtsai.)

Orvosi pemetefű a népgyógyászatban

 • A pemetefüvet a népgyógyászatban légzőszervi megbetegedésekre, köhögés elleni szerként, aranyérre, asztmára, krónikus hasmenésre, általános gyengeség esetén, mentsruáció megindítására, rendszertelen szívműködés szabályozására alkalmazzák. 

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Az orvosi pemetefű fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Epeúti elzáródás vagy gyulladás esetén, továbbá reflux vagy emésztőrendszeri fekély esetén fogyasztása ellenjavallt!
 • Terhesség alatt és 18 éven aluliaknak fogyasztása nem ajánlott!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!

 

ADAGOLÁS 1. Légutak egészsége ► Naponta 3x1 kapszula.
2-5. További egészségügyi célok ► 1-2 kapszula étkezés előtt.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Az orvosi pemetefű egészségügyi hatásai kifejezettebben érvényesülnek, ha teát készítesz a kapszulákból! Tudd meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 450 mg orvosi pemetefű herba (Marrubii herba) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.
Adatok
Cikkszám
549324
Kiegészítő termékek