Ingyenes szállítás 30.000 forint felett!  l  Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.

Kérdése van? Hívjon minket! +36301283830

JAVALLAT® - Olajfa levél 60 db
JAVALLAT® - Olajfa levél 60 db
2 190 Ft

JAVALLAT® - Olajfa levél 60 db

JAVALLAT® - Olajfa levél 60 db

Elősegíti a normál vérnyomás fenntartását, támogatja az egészséges vércukorszint kialakítását, fokozza a vesék vizeletkiválasztását, antioxidáns hatóanyagai védik a szervezetet a sejtkárosító szabad gyököktől. 

2 190 Ft
Részletek

JAVALLAT® - Olajfa levél 60 db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

Az olajfalevél egészségügyi hatásai:

1. Elősegíti a normál vérnyomás fenntartását.

2. Támogatja az egészséges vércukorszint kialakítását. 

3. Fokozza a vesék vizeletkiválasztását. 

4. Antioxidáns hatóanyagai védik a szervezetet a sejtkárosító szabad gyököktől. 

Népgyógyászati alkalmazása:

Az olajfa levelét a népgyógyászatban többek között légúti fertőzések kezelésére, ízületi panaszokra és csontritkulás kezelésére alkalmazzák.

Ezért ajánljuk:

 • A legtöbb olajfa levelet (500 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
 • Egy kapszula tartalma ~2,5 g szálas olajfalevél teafűnek felel meg.
 • A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
  • akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
  • 8x nagyobb biológiai aktivitás,
  • 2x jobb oldhatóság,
  • 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
  • 3x erősebb antioxidáns hatás,
  • 2x több vízoldható rost,
  • 100% hatóanyagtartalom.
 • Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)
 • A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

1. A normál vérnyomás fenntartását támogató hatása

 • Az olajfa levélkivonata hatásosan csökkentette a vérnyomást klinikai kutatásban. A vizsgálatban 12 olyan magas vérnyomásos beteg vett részt, akiket korábban nem kezeltek vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel, továbbá 18 olyan, akik korábban vizelethajtó vagy béta-blokkoló gyógyszert kaptak magas magas vérnyomásuk kezelésére. A második csoport tagjai a gyógyszerek szedését az olajfalevél-kivonat szedése előtt 15 nappal abbahagyták. Ezután mindkét csoport két hétig placebo, vagyis hatóanyag nélküli készítményt kapott, amelyet ezután olajfalevél-kivonatra cseréltek. Az olajfalevél-kivonat hatására mindegyik vizsgált személynél csökkent a vérnyomás, emellett a kutatók a vércukorszint csökkenéséről is beszámoltak. (Dr. Cherif és munkatársai kutatása)
 • Indonéz kutatók az olajfalevél kivonatának hatását hasonlították össze kaptopril hatóanyagú vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel. A kaptopril egy angiotenzin konvertáló enzimet (ACE) gátló gyógyszerhatóanyag, amely az erek tágítása révén csökkenti a vérnyomást, emiatt magas vérnyomás betegség, szívelégtelenség, szívinfarktus rövid és hosszú távú kezelésére, valamint cukorbetegség következtében létrejött vesebetegség kezelésére szolgál. A kutatásban 232 olyan beteg vett részt, akik I. fokozatú hipertóniától szenvedtek (149/94 átlagos vérnyomás értékekkel). A betegek egyik fele olajfalevél-kivonatot, a másik fele pedig kaptopril hatóanyagú gyógyszert kapott. A 8 hetes kezelés végén mindkét csoportban nagyjából azonos mértékben csökkent a szisztolés a diasztolés vérnyomásérték is. Az olajfalevél-kivonatot kapók szisztolés értéke átlagosan 12 Hgmm-el, diasztolés értéke pedig átlagosan 5 Hgmm-el lett alacsonyabb a kezelés kezdetéhez képest. Az olajfalevél-kivonatot szedőknél a vérnyomás-csökkenésen túl a vér triglicerid-szintjének csökkenését is megfigyelték (ez a hatás nem jelentkezett a kaptorpil csoportban) (Dr. Susalit és munkatársai kutatása)
 • Az előző kutatásban alkalmazott olajfalevél-kivonatot egypetéjű ikreken is vizsgálták. A vizsgálatban 40 olyan iker vett részt, akiknek enyhén emelkedett volt a vérnyomásuk (137/80 Hgmm). A nyolc hetes kezelés hatására az ikerpárok azon tagjainál, akik nagy dózisban kapták az olajfalevél-kivonatot átlagosan 11 Hgmm-el csökkent a szisztolés és 4 Hgmm-el a diasztolés vérnyomásérték. A kutatók a kísérletben az olajfalevél-kivonat vérnyomáscsökkentő hatásán kívül megfigyelték a LDL-koleszterinszintet csökkentő hatását is. (Dr. Perrinjaquet-Moccetti és munkatársai kutatása)

2. Az egészséges vércukorszint kialakítását támogató hatása

 • Az olajfalevél-kivonat vércukor-egyensúlyra gyakorolt hatását vizsgálták 2-es típusú felnőtt cukorbetegeken. Ebben a 14 hétig tartó placebokontrollos vizsgálatban 79-en vettek részt. A kísérletben a kezelés elején és végén is mérték a betegek hemoglobin A1c (HbA1c) szintjét. Ez egy olyan vércukor szintet jelző paraméter, amelynek segítségével megítélhető az elmúlt 6-10 hét vércukor értékének átlaga, így pontos képet fest a terápia hatásosságáról. A kísérletben szintén vizsgálták a vérplazma inzulinszintjét is. Az eredmények azt mutatták, hogy az olajfalevél-kivonat jelentősen csökkentette a HbA1C szintjét, amely igazolta, hogy tartós szedése javítja a vércukor-egyensúlyt. Szintén csökkent az étkezések közötti inzulinszint (amelynek megemelkedett szintje éhségérzetet vált ki), viszont nem változott az étkezés hatására termelődő inzulin mennyisége, (Dr. Wainstein és munkatársai kutatása)
 • Egy új-zélandi kutatásban azt vizsgálták, hogy miképp hat az olajfalevél-kivonat a középkorú, túlsúlyos férfiakra (átlagéletkoruk 46 év volt, átlagos BMI értékük 28 kg/m(2)). A vizsgált személyeket két csoportra osztották, az egyik felük 6 héten keresztül olajfalevél-kivonatot a másik pedig placebót kapott. Ezután hat hétig nem kaptak kezelést, majd a korábban placebót kapó csoport kapta a kivonatot, a másik pedig a placebót. Ezzel a kísérleti eljárással biztosították a kutatók, hogy a hatás kizárólag az olajfalevél-kivonatra legyen visszavezethető. A vizsgálat egyértelmű eredményt hozott: az olajfalevél-kivonat hatására jelentősen, 15 százalékkal javult a sejtek inzulinérzékenysége, tehát az inzulin hatására a sejtek több cukrot voltak képesek felvenni a vérből, ezáltal csökkentve a vércukor szintet. 28 százalékkal javult a hasnyálmirigy béta sejtjeinek teljesítménye, illetve számos magas vércukor szinthez tartozó paraméter (interleukin-6, IGFBP-1, IGFBP-2) értékében is jelentős javulást mértek. A vizsgálati eredmények alapján a kutatók úgy ítélték meg, hogy az olajfalevél-kivonat hatásos eszköze lehet a metabolikus szindróma kialakulásának megelőzésében középkorú túlsúlyos férfiak esetében . (Dr. de Bock és munkatársai kutatása)

3. A vesék vizeletkiválasztását fokozó hatása

 • A vesék vizeletkiválasztásának fokozása főképp idős korban fontos, amikor a szervezet a szükségesnél több vizet tart vissza a szervezetben. A lassuló anyagcsere és a kis mennyiségű vizelet miatt az idősebb emberek ritkábban szomjaznak meg, kevesebb folyadékot fogyasztanak. Az Európai Gyógyszerügynökség ezért az olajfa levelét enyhe vízvisszatartás esetén a vesén keresztül történő vízeltávolítás elősegítésére ajánlja. Az ajánlást az olajfa levelével végzett kutatási eredmények és az évtizedes tapasztalatok alapján dolgozták ki. (Dr. Chinou és munkatársai kutatása)
 • Az olajfalevél vizelethajtó hatásával kapcsolatban eddig egyetlen emberekkel végzett kísérletet végeztek, ebben minden nap nagyon kis mennyiségű (3-5 ml) olajfalevél főzetet vagy forrázatot kaptak a vizsgált személyek 20-25 napon keresztül. A kis mennyiség ellenére is nőtt a vizeletkiválasztás mennyisége 100-145 ml-el. Az olajfalevél nem volt hatással az ásványi anyagok (nátrium, klór, kálium) kiválasztására. (Dr. Capretti  és munkatársa kutatása)

4. Antioxidáns hatása

 • Az olajfa levele jelentős antioxidáns hatással rendelkezik. Az antioxidáns hatást a fő hatóanyagának tekintett oleuropeinnel kapcsolatban külön is igazolták. (O'Brien és munkatársai kutatása)
 • Az antioxidáns hatóanyagok védik a sejteket és szöveteket a sejtkárosító szabad gyököktől, amelyek főképp a helytelen életmód (túlzott étel- és alkoholfogyasztás, dohányzás, mozgásszegény életmód stb.) mellett keletkeznek a szervezetben. Az antioxidánsok rendszeres fogyasztásával a sejtkárosodás mértéke mérsékelhető, így számos betegség (epekövesség, bélrendszeri gyulladások, ízületi panaszok, szív- és érrendszeri betegségek stb.) kialakulásának kockázata csökkenthető.

Olajfalevél a népgyógyászatban

 • A olajfa levelét a népgyógyászatban régóta és széles körűen alkalmazzák. A korábban megjelölt javallatokon túl a következő esetekben is használják: vírusok és baktériumok okozta betegségek (influenza, megfázás, herpesz, tüdőgyulladás), krónikus fáradtság, hasmenés, húgyúti fertőzések, allergia, ízületi kopás, reuma, vesefunkciók javítása. (TRC Natural Medicines)

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Az olajfa levelének fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Fokozhatja a vérnyomás- és vércukorszint-csökkentő gyógyszerek hatását.
 • Fogyasztásakor igyon sok folyadékot!
 • 18 éven aluliaknak és terhes anyáknak a fogyasztása nem javasolt.
 • Gyermekek elől elzárva tartandó.​
ADAGOLÁS ► Naponta 2x1-2 kapszula étkezés előtt.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Tudd meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK ► Kapszulánként 500 mg olajfa levél (Oleae folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.
Adatok
Cikkszám
817128
Kiegészítő termékek