Ingyenes szállítás 50.000 forint felett!  l  Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.

Kérdése van? Hívjon minket! +36301283830

JAVALLAT® Hibiszkuszvirág csészelevél 60 db
JAVALLAT® Hibiszkuszvirág csészelevél 60 db
1 990 Ft

JAVALLAT® Hibiszkuszvirág csészelevél 60 db

JAVALLAT® - Hibiszkuszvirág csészelevél 60 db

Támogatja hajszálerekben és a vénákban az egészséges vérkeringést, elősegíti a nehézláb-érzés csökkentését, stimuláló és tonizáló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a mentális és fizikai fáradtság leküzdéséhez, jelentős mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatású antocianinokat, amelyek hozzájárulnak a sejtkárosító szabad gyökök elleni védekezéshez.

1 990 Ft
Egységár: 33 Ft/db
Részletek

JAVALLAT® - Hibiszkuszvirág csészelevél 60 db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

1. Támogatja hajszálerekben és a vénákban az egészséges vérkeringést, elősegíti a nehézláb-érzés csökkentését.

2. Stimuláló és tonizáló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a mentális és fizikai fáradtság leküzdéséhez.

3. Jelentős mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatású antocianinokat, amelyek hozzájárulnak a sejtkárosító szabad gyökök elleni védekezéshez.

1. Egészséges vérkeringést támogató hatása

Vérnyomással kapcsolatos kutatások:

  • Számos kutatásban azt tapasztalták, hogy az enyhén vagy közepesen magas vérnyomást mérsékelten csökkenteni lehet hibiszkuszból (rozellából) készült teával végzett kúrával (2-6 héten át napi 1 csésze fogyasztásával)  (McKay és munkatársai; Haji Faraji és Haji; Mozaffari-Khosravi és munkatársai; Serban és munkatársai, Riaz és Chopra kutatása). 
  • Mexikói, nigériai, és svájci kutatók is megfigyelték a hibiszkusztea enyhe vérnyomáscsökkentő hatását, a gyógyszeres kezelésben nem részesülők csoportjában is, ráadásul náluk a hibiszkusztea eredményesebbnek bizonyult, mint a gyakran alkalmazott hidroklorotiazid vagy kaptropil vérnyomáscsökkentők napi 2 x 25 mg-os adagja (Herrera-Arellano és munkatársai; Nwachukwu és munkatársai; Al-Anbaki és munkatársai kutatása). 
  • Iráni kutatók klinikai tanulmányok átfogó elemzésében összesen 390 vizsgálatban résztvevő személy adatait elemezve megállapították, hogy a hibiszkusztea-fogyasztás hatására a szisztolés vérnyomás 7,3 Hgmm-el, míg a diasztolés 3,5 Hgmm-el csökkent a normál és a magas vérnyomásúak csoportjában is (Corina és munkatársai kutatása). 
  • A hibiszkusztea fogyasztása növeli vesék nátrium- és a kloridion kiválasztását. Ennek következtében csökkenti a vérnyomást és növeli a vizelet mennyiségét (Alarcón-Alonso és munkatársai, Nwachukwu és munkatársai kutatása). Egy nigériai-angol tanulmány szerint 2 órával a hibiszkusztea elfogyasztása után fokozódik a vizeletáramlás, ami vérnyomáscsökkenést okoz (Abubakar és munkatársai kutatása). 
  • Angol kutatók több mint 200 tanulmány átfogó elemzése alapján megállapították, hogy a hibiszkusz vérnyomáscsökkentő hatásának másik lehetséges oka az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlása. Ez az enzim a testfolyadék mennyiségének szabályozásán keresztül képes a vérnyomást szabályozni. Az ACE-gátló hatást a hibiszkusz antocianin hatóanyagai okozzák. Továbbá a hatást magyarázhatja még a sejtekbe történő kalciumbeáramlás gátlása és az értágító hatás is (Da-Costa-Rocha és munkatársai kutatása). 

Koleszterinszint-csökkentéssel kapcsolatos kutatások:

  • Iráni kutatók klinikai tanulmánya szerint az anyagcsere-zavarban szenvedő betegeknél a hibiszkusztea (rozellatea) fogyasztása csökkentheti a vér összes koleszterin, az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL koleszterin) és a triglicerid szintjét. Ugyanakkor növeli a „jó koleszterinnek” nevezett nagy sűrűségű lipoprotein (HDL koleszterin) szintjét. (Mozaffari-Khosravi és munkatársai kutatása; Gurrola-Diaz és munkatársai kutatása, Riaz és Chopra kutatása)
  • Egy másik iráni klinikai kutatásban 90 olyan 12-18 év közöttieket vizsgáltak, akik elhízásban és zsíranyagcsere-zavarban szenvedtek. A tinédzsereket két csoportra osztották, az egyik felük napi 6 gramm porított hibiszkuszt kapott. Náluk körülbelül 8 százalékkal csökkent az LDL-koleszterinszint a kontroll csoporthoz viszonyítva (Sabzghabaee és munkatársai kutatása).

2. Vitalitást fokozó, anyagcsere-stimuláló és tonizáló hatása

  • Német, angol, iráni, indiai és kínai kutatások is bizonyítják, hogy a hibiszkusz (rozella) antioxidáns hatóanyagai (pl. antocianinok) felelősek az erek, valamint a vese és a máj védelméért. (Frank és munkatársai, Da-Costa-Rocha és munkatársai, Hadi és munkatársai kutatása, Lee és munkatársai kutatása, Riaz és Chopra kutatása). 
  • Angol kutatók több mint 200 tanulmány elemzése alapján megállapították, hogy a hibiszkusz a zsírképződés és a zsírfelhalmozódás csökkentésén, valamint a keményítő lebomlásának és felszívódásának gátlásán keresztül járul hozzá a testsúly csökkentéséhez. A nagyszabású elemzésből az is kiderült, hogy a hibiszkusz fogyasztása a vércukorszint csökkentését is elősegíti, mivel csökkenti az inzulinrezisztenciát, a cukorral kapcsolt molekulák és vérzsírok termelődését, továbbá a szénhidrátbontásban szerepet játszó enzimek működését is gátolja (Da-Costa-Rocha és munkatársai kutatása). 
  • Tajvani és angol kutatók szerint a hibiszkusz gyulladáscsökkentő hatása szerepet játszik a láz és a fájdalom csökkentésében, mivel csökkenti a gyulladásos folyamatokban szerepet játszó citokin molekulák szintjét, valamint a gyulladásos folyamatokban részt vevő ciklooxigenáz enzimet is gátolja (Chou és munkatársai, Da-Costa-Rocha és munkatársai kutatása).

A hibiszkusz csészelevélben található antocianinok antioxidáns hatása

  • A kutatások szerint a hibiszkusz csészelevelében lévő antocianinok antioxidáns hatásai szerepet játszhatnak klinikai hatásában, így az erek, valamint a vese és a máj védelmében (Da-Costa-Rocha és mtsai,Lee és mtsai).

A hibiszkusszal végzett további kutatások eredményei

  • Indiai kutatók 120 tanulmányt elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy vashiányos vérszegénység esetén ajánlott a hibiszkusz (rozella) rendszeres fogyasztása. A hibiszkusz alacsony pH-értéke és magas C-vitamin tartalma jelentősen segíti a szervezetben a vas felszívódását (Riaz és Chopra kutatása).
  • Marokkói kutatók harminc B12-vitamin-hiányos betegen vizsgálva megfigyelték, hogy a hibiszkusz növeli a szájon át szedett B12-vitamin biohasznosulását. Ennek oka feltehetően az, hogy a hibiszkusz növeli a bélhámon keresztül a B12-vitamin (hidroxikobalamin formájának) felszívódását (Souirti és munkatársai kutatása).
  • A hibiszkusztea fogyasztása növeli vesék nátrium- és a kloridion kiválasztását. Ennek hatására nő a vizelet mennyisége (Alarcón-Alonso és munkatársai, Nwachukwu és munkatársai kutatása). Egy kutatás szerint a hibiszkusztea fogyasztását követő két órában jelentkezik a vizeletfokozó hatás. (Abubakar és munkatársai kutatása). A nagyobb mennyiségű vizelet segíti átmosni a húgyutakat ezzel gátolva a kórokozók szaporodását.
  • Tajvani kutatók a hibiszkusz húgyúti fertőzésekre és vesegyulladásra kifejtett hatását vizsgálták.  A hibiszkuszteát fogyasztók vizsgálati csoportjában 36 százalékkal kisebb eséllyel jelent meg húgyúti fertőzés, mint a teát nem fogyasztó csoportban (Chou és munkatársai kutatása).
  • Olasz tanulmányokban összesen 100 főn vizsgálva azt is kimutatták, hogy a hibiszkuszt és más összetevőket tartalmazó termékek 2-4 hétig történő szedése csökkenti a húgyúti fertőzések előfordulását (Cai és munkatársai, Milandri és munkatársai kutatása).

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

  • A hibiszkuszvirág-csészelevél fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Nagy mennyiségben fogyasztva magas növényisav-tartalma miatt hashajtó hatású lehet.
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!

 

ADAGOLÁS Naponta 2x1-2 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 700 mg hibiszkuszvirág-csészelevél (Hibisci sabdariffae flos) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.
Kiegészítő termékek