Ingyenes szállítás 30.000 forint felett!  l  Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.

Kérdése van? Hívjon minket! +36301283830

JAVALLAT® - Fekete bodza virág 60 db
JAVALLAT® - Fekete bodza virág 60 db
2 590 Ft

JAVALLAT® - Fekete bodza virág 60 db

JAVALLAT® - Fekete bodza virág 60 db

Támogatja a szervezet természetes védekezőképességét, hozzájárul a fogyókúra sikeréhez és az egészséges testsúly megtartásához. 

2 590 Ft
Részletek

JAVALLAT® - Fekete bodza virág 60 db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

Egészségügyi hatásai:

1. Támogatja a szervezet természetes védekezőképességét. 

2. Hozzájárul a fogyókúra sikeréhez és az egészséges testsúly megtartásához. 

Kedvező élettani hatásai miatt évszázadok óta használt gyógynövény.

Népgyógyászati alkalmazása:

A fekete bodza virágát a népgyógyászatban régóta alkalmazzák (megfázás, hörghurut, influenza stb.)

Ezért ajánljuk:

 • A legtöbb bodzavirágot (550 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
 • Egy kapszula tartalma ~2,5 g bodzavirágból készült teának felel meg.
 • A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
  • akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
  • 8x nagyobb biológiai aktivitás,
  • 2x jobb oldhatóság,
  • 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
  • 3x erősebb antioxidáns hatás,
  • 2x több vízoldható rost,
  • 100% hatóanyagtartalom.
 • Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)
 • A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

1. Izzadás kiváltásának elősegítése megemelkedett testhőmérséklet esetén*

 • A fekete bodza virágában lévő fenolos (fahéjsav-származékok és flavonol glikozidok) összetevők jelentős antioxidáns hatással rendelkeznek. (Mikulic-Petkovsek és mtsai.)
 • A szervezet redox egyensúlya (vagyis, hogy az antioxidáns és oxidáló anyagok egyensúlyban legyenek a szervezetben) fontos szerepet játszik az immunrendszer egészségének megőrzésében. A fekete bodza antioxidáns vegyületei képesek a szabad gyökök semlegesítésére, amelyek fokozott mennyiségben képződnek például dohányzás, UV-sugárzás vagy környezeti szennyeződések hatására. A kutatások alapján elegendő antioxidáns anyag jelenlétében jelentősen javulnak bizonyos immunválaszok a szervezetben. Mivel az immunrendszer állapota az egészség mutatója és a hosszú élettartam előrejelzője, ezért az antioxidánsok általi védelme fontos szerepet játszik az egészséges öregedésben. (De la Fuente,  Bendich, Hughes, Hajiana)
 • A fekete bodza virágát hagyományosan izzasztásra használják megülés esetén. Bár ezzel kapcsolatban nem végeztek klinikai vizsgálatokat, de a népgyógyászati tapasztalatok és a közvetett bizonyítékok alapján az Európai Gyógyszerügynökség gyógynövény szakbizottsága is javasolja alkalmazását a megfázás korai tüneteinek enyhítésére (Fossum és mtsai.)
 • A megfázásos tünetek enyhítésében közrejátszhat a bodzavirág nyálkatartalma is, amely bevonja a torok nyálkahártyáját, ezzel csökkentve az irritációt, valamint az is, hogy gátolja számos baktériumfaj (Bacillus subtillis, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa) fejlődését. (Izzo és mtsai)
 • A torok nyálkahártyájának védelméhez járulhat hozzá a fekete bodza virág gyulladáscsökkentő hatása is. Kísérletekben több gyulladáskeltő anyag képződését is gátolta kivonata. (Yeşilada és mtsai.)

2. A fogyókúra sikerét és a szénhidrátok felszívódásának lassítását támogató hatása

 • A bodzakivonat kísérletekben serkentette az izmok glükóz-anyagcseréjét, elősegítette az inzulin kiválasztását. Az inzulinszerű hatása fokozta a glükóz felvételét és oxidációját, valamint a glikogén szintézisét. (Gray és mtsai.) A glikogén az állatokban (és az emberben) is fontos szerepet tölt be az elfogyasztott szénhidrátok raktározásában. Főképp a máj és az izmok tárolják, hogy hirtelen fellépő vércukorszint csökkenés (pl. mozgás, étkezés kimaradása) esetén gyorsan helyreállhasson a normál vércukorszint. A zsíroknál sokkal könnyebben mobilizálódik, ezáltal gyorsabban képes csökkenteni a vércukorszint esése által kiváltott erőteljes éhségérzetet. Amennyiben a szervezet glikogénraktárai gyorsan feltölthetők, úgy a vércukorszint is hamarabb éri el étkezés után a normális értékét.

Fekete bodza a népgyógyászatban

 • A fekete bodza virágát a népgyógyászatban orrmelléküreg-gyulladás, megfázás, influenza, hörghurut, cukorbetegség kezelésére használják. Alkalmazzák ezen kívül enyhe hashajtóként, vízhajtóként és lázcsillapítóként is. (TRC Natural Medicines)

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • A fekete bodza virágának fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Fokozhatja a vércukorszint-csökkentő gyógyszerek hatását! 
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!
ADAGOLÁS 1.Immunrendszer egészsége ► Naponta 2x2-3 kapszula.
2. Fogyókúra ► Naponta 2x1-2 kapszula étkezés előtt.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Az immunrendszer támogatáshoz ez a fogyasztási mód kedvezőbb.
Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 550 mg fekete bodza virág (Sambuci flos) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.
Adatok
Cikkszám
342722
Kiegészítő termékek