Ingyenes szállítás 50.000 forint felett!  l  Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.

Kérdése van? Hívjon minket! +36301283830

JAVALLAT® Diólevél 60 db
JAVALLAT® Diólevél 60 db
1 990 Ft

JAVALLAT® Diólevél 60 db

JAVALLAT® - Diólevél 60 db

Elősegíti az egészséges emésztést, hozzájárul a szervezet külső behatásokkal szembeni védekezéséhez, ellenálló-képességének növeléséhez, antioxidáns hatása révén védheti a sejteket és szöveteket oxidatív károsodástól, amely például stressz, alkoholfogyasztás és dohányzás hatására alakulhat ki a szervezetben.

1 990 Ft
Egységár: 33 Ft/db
Részletek

JAVALLAT® - Diólevél 60 db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

A diólevél egészségügyi hatásai:

1. Elősegíti az egészséges emésztést. 

2. Hozzájárul a szervezet külső behatásokkal szembeni védekezéséhez, ellenálló-képességének növeléséhez. 

3. Antioxidáns hatása révén védheti a sejteket és szöveteket oxidatív károsodástól, amely például stressz, alkoholfogyasztás és dohányzás hatására alakulhat ki a szervezetben.

Népgyógyászati alkalmazása:

Népgyógyászatban sokrétű élettani hatása miatt előszeretettel alkalmazzák a diólevelet (salaktalanítás, méregtelenítés, vértisztítás, cukorbetegség stb.) 

Ezért ajánljuk:

  • A legtöbb diólevelet (500 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
  • Egy kapszula tartalma ~2,5 g diólevél teafűnek felel meg.
  • A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
    • akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
    • 8x nagyobb biológiai aktivitás,
    • 2x jobb oldhatóság,
    • 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
    • 3x erősebb antioxidáns hatás,
    • 2x több vízoldható rost,
    • 100% hatóanyagtartalom.
  • Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)
  • A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

1. Az emésztés egészségét elősegítő hatása

  • A diófa levelének emésztésre gyakorolt hatása főképp magas csersavtartalmának köszönhető. A cseranyagok (tanninok) a fehérjékkel kovalens kötést képezve kicsapják azokat, így védőréteget alkotnak a bélnyálkahártya felszínén, csökkentve a bél érzékenységét, mérsékelve a méreganyagok felszívódását, ezzel nyugtatva a kisebb gyulladásokat. Ez a tulajdonságuk különösen hasmenés esetén segít helyreállítani az emésztést és széklet normál halmazállapotát. Az emésztésre gyakorolt kedvező élettani hatása a káros bélbaktériumok szaporodásának gátlásával is összefügghet. (Dr. Csupor Dezső kutatása)

2. A szervezet védekezőképességének támogatása

  • A diófa levele jelentős mennyiségű baktérium- és gombaellenes hatású vegyületet tartalmaz. Kísérletekben gátolta többek között a gram-negatív (Escherichia coli, a Pseudomonas aeruginosa), gram-pozitív (Staphylococcus aureus) baktériumok és különböző Candida gombák (Candida albicans, C. galabrata, C. krusei) fejlődését. (Dr. Widy-Tyszkiewicz és munkatársai kutatása)
  • A diólevélből készült kivonat gátolta a herpeszt okozó herpes simplex vírus, az emésztőrendszeri panaszokat okozó poliovírus és a szúnyogok által terjesztett Sindbis vírus szaporodását is. (Dr. Mouhajir és munkatársai kutatása)

3. Antioxidáns hatás

  • A dió levele nagy mennyiségű antioxidáns a hatású vegyületet tartalmaz. (Dr. Widy-Tyszkiewicz és munkatársai kutatása)

  • Az antioxidánsoknak fontos szerepe van a szervezetben keletkező szabadgyökök semlegesítésében, a szervezet egészségének megőrzésében. A szabadgyökök olyan molekulák, amelyek külső elektronpályájukon egy egyedülálló, párosítatlan elektront tartalmaznak, emiatt igen fokozott a reakciókészségük, ezért könnyen reakcióba lépnek más molekulákkal, ezzel megváltoztatják szerkezetüket, funkciójukat. Ha túl sok molekula funkciója változik meg a szervezetben, az betegségek kialakulásához vezethet. A kutatók például jelentős szerepet tulajdonítanak ennek az egyensúly-eltolódásnak a daganatos betegségek, az immunrendszerrel kapcsolatos elváltozások, az epekőbetegség, a gyulladásos bélbetegségek és a vastagbélrák kialakulásában. (Dr. Blázovics Anna kutatása)
  • A kutatók lehetségesnek tartják, hogy a természetes antioxidáns anyagok pótlásával az oxidatív károsodás csökkenthető, ezzel a betegségek kifejlődése késleltethető. (Dr. Maxwell kutatása)

Diólevél a népgyógyászatban

  • A hagyományos gyógynövény-terápiában is elsősorban emésztést segítő, salaktalanító, stimuláló hatása miatt alkalmazzák. A kiválasztó szervrendszer (máj, vese) működését fokozza, ezért vértisztítóként, tisztító kúrákhoz alkalmazzák. Használják ezeken kívül vérszegénység, cukorbetegség, gyomorhurut, hasmenés estén is. (TRC Natural Medicines)

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

  • A diólevél fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Fogyasztása nem ajánlott gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak!
  • Legfeljebb négy héten keresztül fogyassza, utána tartson két hét szünetet.
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!
ADAGOLÁS ► Naponta 2x1-2 kapszula étkezés előtt.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Tudd meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK ► Kapszulánként 500 mg közönséges dió levél (Juglandis folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.
Kiegészítő termékek