A gluténmentes konyha kialakításakor sok alapvető, gluténmentes alapanyagra szükségünk van az egyik a kukoricaliszt.
- Kenyérvarázs kukoricaliszt gluténmentes, ezért a lisztérzékenyek diétájában is felhasználható.
- A kukoricaliszt gluténmentes, ennélfogva lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.
- Kiemelendő foszfatidil-szerin tartalma.
- Ez a vegyület az agyi információátadás egyik kulcsmolekulájaként különösen 40-50 éves kortól hasznos a szellemi frissesség megtartásához.
- A stresszhatások, az idegesség és depresszió kivédésében is fontos.
- Nem véletlenül eszik a mexikóiak a babbal együtt.
- Ez a zöldségpáros optimális arányban tudja biztosítani a szervezet számára a tápanyagokat.
- Szénhidrát-összetétele elősegíti a vércukorszint megfelelő szabályozását.
- Európa több országában fontos alapanyag, de a kínai konyha is gyakran dolgozik vele.
- Kiváló mártások sűrítéséhez, galuskához, krémlevesekhez, hústöltelékek dúsításához.
- Belőle készül két híres népi étel, a puliszka és a prósza.
- Kis mennyiségben érdemes a kenyérhez adni, amely a kukoricaliszttől kissé édeskés, kellemes ízű lesz.
- Édes süteményekhez is jól használható.
- Vigyázni kell, hogy a kukoricaliszt friss legyen, mert míg frissen édeskés ízű, kellemes illatú, addig az állott kukoricaliszt könnyen megkeseredik.
Összetevők: zöldborsóliszt (65%), tápióka keményítő, cikóriainulin (4%), stabilizátorok (xantángumi, guargumi), antioxidáns (E306).