A növényvilágban található flavonoidok számtalan esetben bizonyították immunerõsítõ képességeiket az emberi szervezetben. A legtöbb flavonoid képes lehet olyan folyamatokat meggátolni, amelyek szerepet játszanak a daganatos elváltozások kialakulásában. Ez egyrészt antioxidáns tulajdonságukkal, azaz szabadgyököket lekötõ, semlegesítõ hatásukkal hozható összefüggésbe, másrészt a flavonoidok gyulladáscsökkentõ és immunmoduláns tulajdonságai is jelentõsek.
Nem utolsó sorban segítik az egészséges cukoranyagcsere folyamatokat, amely kiváltképp fontos lehet a gyermekek körében egyre gyakoribb korai elhízás és az inzulin rezisztens cukorbetegség megfékezésében. Az élelmiszeripar által alkalmazott adalékanyagok és mérhetetlen mennyiségû növényvédõ szerek használata gyermekeink immunrendszerét fokozott aktivitásra kényszerítik.
Egy 2005-ös Egyesült Államokban végzett tanulmány eredményeibõl (Environmental Working Group) kiderült, hogy 287 féle ipari vegyszert és szennyezõanyagot találtak a született csecsemõk köldökzsinór-vérében. A vizsgált vegyszerek közül: 180 okoz rákot emberekben vagy állatokban és összességében 217 mérgezõ az agyra, illetve az idegrendszerre nézve.
Flavonoidok/polifenolok vízben oldott koncentrált közegében a növényi, többszörösen telítetlen zsírok, zsírsavak nanotechEMULSIO tm eljárással készült, gyümölcs-, növény-, gyógynövény kivonata. Polifenol/flavonoid tartalom: – 50 000 mg / liter.
Összetétel: Szûrt-tisztított víz, Flavin77 drog mix 77 fajta jelentõs polifenol/flavonoid tartalommal rendelkezõ gyümölcsök, virágok, magvak, gyógyfüvek, fûszerek, gyökerek, levelek, kakaópor, vanília aroma, édesítõszer: Stevia rebaudiana Bertoni levél extract (Stevia-glikozid 95%, E960).
Gyümölcsök: Alma, bodza, borókabogyó, citromhéj, csipkebogyó, fekete áfonya, fekete cseresznye héj, fekete ribizli mag-héj, fekete szeder mag-héj, galagonyabogyó, homoktövis, kökény, narancshéj, piros ribizli mag-héj, szilva, vörös szõlõ mag-héj.
Virágok: Akácvirág, bodzavirág, galagonyavirág, hibiscusvirág, homoki gyopár, kamillavirág, kankalinvirág, komlóvirág, kökényvirág, körömvirág, levendula, mórmályva virág, narancsvirág, orvosi hárs virág, sáfrányos szeklice.
Magvak: Angelika mag, ánizsmag, cirok mag, csipke mag, édes kömény, fûszerkömény, kapor mag, kardamon mag, lenmag, lepkeszeg mag, máriatövis mag, mustármag, napraforgó mag, tökmag, vörös szõlõmag.
Gyógyfüvek: Apróbojtorján, aranyvesszõfû, cickafarkfû, citromfû, fûzfakéreg, kukorica bajusz, lucernafû, meggyszár, orvos pemetefû, szagosmügefû.
Fûszerek: Bazsalikom levél, fahéj kéreg, kakukkfû, koriander mag, oregano levél, rozmaring levél, szegfûszeg virágbimbó, zöld tea.
Gyökerek: Cékla, csicsóka, édesgyökér, fehérmályva gyökér, ginseng gyökér, gyömbér, macskagyökér.
Levelek: Borsmenta, csalán, gyermekláncfû levél, komló, nyírfalevél, orvosi zsálya.
Tárolás: – 10-20 °C között, felbontás után csak hûtõben, kérjük ne egyen vagy igyon bele, külön pohárba töltse ki az elfogyasztani kívánt mennyiséget. Tartósítószert nem tartalmaz, ezért a szájban található emésztést segítõ anyagoktól erjedés kezdõdhet az üvegben.
Javasolt fogyasztás: – 10 ml/nap max. 20ml/naponta. Polifenol/flavonoid tartalom 50 000 mg / liter. Kiszerelés: – 250 ml.