Flavin7 Quercetin kapszula 120 db
A flavonoidokról.
Antioxidáns hatás:
– A flavonoid típusú vegyületek szerkezetüknek köszönhetõen jelentõs gyökbefogó és antioxidáns hatással rendelkeznek.
– Rendszeres fogyasztásuk csökkentheti a környezeti hatások által a szervezetbe kerülõ, valamint az ott keletkezett oxidatív szabadgyökök romboló hatását, védve ezzel a sejteket, illetve biztosítva azok zavartalan mûködését.
Csökkenthetik az érelmeszesedést:
– Az érelmeszesedés a szervezetben bárhol kialakulhat a verõerek falán, tipikusan a szívkoszorúereken, a végtagokban és az agyi erekben jelentkezik.
Számos tudományos közlemény támasztja alá, hogy a flavonoidok rendszeres fogyasztása esetén antioxidáns és érfalstabilizáló hatásuk révén lassítják, gátolják a meszesedés kialakulását.
Szív- és érrendszer védelme:
– A flavonoidok kiemelkedõen pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal, hogy csökkentik a hajszálerek törékenységét, növelve ezzel az érfalak rugalmasságát.
– Rendszeres fogyasztásukkal csökkenthetik a koleszterinszintet és a vérrögképzõdést, ezáltal védõhatást fejtenek ki trombózis ellen.
Allergiaellenes hatás:
– Az allergia az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részérõl.
A flavonoidok egyéb kedvezõ élettani hatásai mellett allergiaellenes hatással is rendelkeznek.
A flavonoidok – közöttük különösen a quercetin -, szintén segítséget nyújtanak a vitaminok beépülésében, így a komplex összeállítás által csökkenthetõ a fertõzõ megbetegedések kockázata, azok súlyossága és idõtartama.
Mi a kvercetin (quercetin)?
A kvercetin egy úgynevezett flavonol, amely a polifenolokhoz tartozik. Ez az összetevõ természetes módon megtalálható a növényekben, és így számos élelmiszerben.
Különösen nagy mennyiségben van jelen a hagymában, de az almában, a sárgabarackban, a cseresznyében és a szõlõben is megtalálható, csak úgy mint bizonyos borokban és gyümölcslevekben, valamint a fekete- és zöld teában.
A kvercetin egy másodlagos növényi összetevõ, és ennek az anyagnak köszönhetik a növények és a gyümölcsök sárga festékanyagukat.
Általában a kvercetin a zöldségek és gyümölcsök héjában található. A quercetin erõs gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen meggátolja a gyulladás kialakulását.
Meggátolja a hisztamin valamint más gyulladásért felelõs anyagok termelését. Ennek köszönhetõen hatékony az artritisz, az ízületi reuma valamint az artrózis kezelésében.
Ugyanakkor a quercetin antioxidáns és védi a szervezetben felgyülemlett C vitamint is.
Kimutatták, hogy a quercetin-származékok széles spektrumú védelmet nyújtanak a vírusok széles köre ellen, ideértve a SARS-t is.
A kanadai és a kínai kutatók jelenleg együttmûködnek abban, hogy tanulmányozzák a quercetin hatékonyságát a COVID-19 fertõzés ellen.
A quercetin egy erõs immunfokozó és széles spektrumú vírusölõ hatással bír.
Gátolja a gyulladást elõsegítõ citokinek felszabadulását, ami hasznos lehet, mivel a súlyos COVID-19 fertõzés és az azt követõ halál a citokinek viharaktivitásának köszönhetõ.
Forrás: https://tudomanyplaza.hu/a-quercetin-kvercetin-es-a-d-vitamin-szovetsegesek-a-koronavirus-ellen/
A kapszula 150 mg quercetint tartalmaz!
Hatóanyagok 2 kapszulában:
- Bioflavonoid 800 mg
– ebbõl polifenol 666,72 mg
– ebbõl flavonoid 646,72 mg
- Ebbõl
– quercetin 300 mg
– citrus flavonoid 250 mg
– hesperidin 50 mg
- Rezveratrol 0,064 mg
Összetevõk: quercetin (kvercetin), Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szõlõ mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), zselatin kapszula.
Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megõrzésében!
Felhasználási javaslat: 2×1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 3×1 kapszula/nap.
Bõ vízzel bevenni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: szoba-hõmérsékleten, száraz helyen, napfénytõl védve, gyermekektõl elzárva.
Az étrend-kiegészítõ nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!