Bioflavonoid étrend-kiegészítõ
Nettó térfogat: 200 ml
A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és fõként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik.
A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy fõként az emésztõ- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképzõdést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.
Csökkentik a LDL (“rossz” koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédõ és fényvédõ hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentõk, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövõdményeinek kialakulását elõzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.
A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogatják a védekezõ rendszer optimális mûködését.
A vörösszõlõ segítheti az érrendszer optimális mûködését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.
Mit jelent, hogy antioxidáns hatás, és mik azok a szabadgyökök?
Egy anyag antioxidáns tulajdonsága a szabadgyököket megkötõ, semlegesítõ képességét jelenti.
A szabadgyökök rendkívül instabil és “agresszív” molekulák, amelyek oxidálni próbálják a sejteket.
Ha túlzott mértékben vannak jelen a szervezetünkben, létfontosságú biológiai molekulákat -legrosszabb esetben a DNS-t- károsíthatnak. Ezt nevezzük oxidatív stressznek.
Kvercetin:
– Kimutatták, hogy a quercetin-származékok széles spektrumú védelmet nyújtanak a vírusok széles köre ellen.
– A quercetin egy erõs immunfokozó és széles spektrumú vírusölõ hatással bír. Gátolja a gyulladást elõsegítõ citokinek felszabadulását, ami hasznos lehet, mivel a súlyos fertõzés és az azt követõ halál a citokinek viharaktivitásának köszönhetõ.
– A kvercetin továbbá stabilizálja a hízósejteket is, és közvetlen szabályozó hatással van az immunsejtek alapvetõ funkcionális tulajdonságaira, akár alulszabályozással, akár elnyomva számos gyulladást és funkciót.
– A vörösborban lévõ kvercetin az egyik legerõsebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja.
– Gátolja az érelmeszesedést.
– Vérnyomáscsökkentõ hatás.
– Gátló hatás vastag- és végbél tumorsejtvonalban.
– Baktérium szaporodást gátló(Helicobakter pilori).
Hogyan gátolja a Kvercetin a vírusfertõzést?
A kvercetin egyik legtöbbet tanulmányozott tulajdonsága az antivirális képesség, amelyet három fõ hatásmechanizmusnak tulajdonítanak:
– A vírus sejtfertõzõ képességének gátlása.
– A már fertõzött sejtek replikációjának gátlása.
– A fertõzött sejtek antivirális gyógyszeres kezeléssel szembeni rezisztenciájának csökkentése.
Felhasználási javaslat: 50 ml/nap, valamint igény és szükség szerint 100-200 ml/nap, több alkalomra elosztva.
Fogyasztás elõtt rázza fel!
Az íz a felhasznált gyümölcsök termõhelye és fajtája szerint kis eltéréseket mutathat.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben |
|
50 ml |
100 ml |
200 ml |
Össz. polifenol: |
3000 mg |
6000 mg |
12000 mg |
Ebbõl – flavonoid: |
2525 mg |
5050 mg |
10100 mg |
Ebbõl – Quercetin: |
600 mg |
1200 mg |
2400 mg |
Összetevõk: Szûrt-tisztított víz, Flavin7 Bioflavonoid Premium Complex (vörös szõlõ mag-héj-, cirok mag-héj-, feketeszeder mag-héj, feketecseresznye héj-,, feketeribizli mag-héj-, bodza héj-, szilva héj-, almahéj szárított õrleményei), Sophora Japonica L. kivonat (Quercetin 98%), Myrica rubra kéreg kivonat (Myricetin 80%), Máriatövis kivonat (Sylimarin 80%), Polygonum cuspidatum gyökér kivonat (Resveratrol 98%), Kamilla virág kivonat (Apigenin 98%), Keserû narancs kivonat (Hesperidin 90%), édesítõszer: Stevia rebaudiana Bertoni levél extract (Steviol-glikozid 95% E960 REB-A), Sophora Japonica L. kivonat (Kaempferol 98%)
Tárolás: hûvös, fénytõl védett helyen, felbontás után hûtõszekrényben.
Minõségét megõrzi: a csomagoláson / terméken jelzett idõpontig (nap, hónap, év).
Az étrend-kiegészítõ nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelõorvosával. Ne szedje a készítményt, ha az összetevõk bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermekek elõl elzárva tartandó.