Élékamra Vegán Házi fehér kenyér lisztkeverék. 400g (+/-5g) gluténmentes. Élesztős, vegán.
Elkészítés: a tasak tartalmát szórd egy tálba, adj hozzá 7 g szárított élesztőt. Keverd el így szárazon, ezután 390 ml langyos vízzel, 20 ml frissen facsart citromlével, 20 ml folyékony kókuszzsírral jól keverd el kanállal vagy dagasztószárral 3-5 percig. Pihentesd a tésztát 15 percig, majd formázz belőle kedved szerint kenyeret. Kend le kis kókuszzsírral a tetejét, keleszd 35 percig meleg helyen, sütés előtt vágd be 4 helyen keresztben. Süsd készre 210 fokra előmelegített sütőben alsó-felső fokozaton 30 percig és további 30 percig 180 fokon. A kenyeret szeletelés előtt hagyd kihűlni. Fagyasztható szeletekben vagy egészben is. Kenyértartóban napokig puha és jól szelhető marad.
Élesztőmentes vegán recept: semmi egyéb teendőd nincs, mint a fenti receptből elhagyni az élesztőt. A többi hozzávaló, bekeverés, sütés változatlan.
Összetevők: gluténmentes lisztek (kölesliszt, barna rizsliszt, cirokliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (bambuszrost liszt, útifűmaghéjliszt), savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, himalaya só. Csak természetesen előforduló rostokat és cukrokat tartalmaz.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben: Energia kj: 1300,5; Energia kcal: 313; Zsír: 2,2g amelyből telített zsírsavak: 0,4g, Szénhidrát: 68,3g amelyből cukrok: 0,3g; Fehérje: 6,2g; Só: 2,5g; Rost: 11,4g