Tojásmentes kenyér. Nettó tömeg: 175 g (+/- 5g).
Ha eleged van a tojásból vagy érzékenység miatt kerülnöd kell, akkor se mondj le egy szelet finom reform kenyérről. *A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Elkészítési javaslat: Egy kanállal vagy robotgéppel keverd csomómentesre a lisztkeveréket 200 ml hideg vízzel és 10ml friss citromlével. Pihentesd a tésztát 30 percig, míg besűrűsödik és kellően ruganyos lesz. Vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér, bagett, zsemle alakúra. Kend le magtejjel vagy kókuszzsírral, hogy szép pirosra süljön. Előmelegített 200 fokos (alsó-felső fokozatú) sütőben süsd 30 percet, majd további 20 percet 180 fokon. Csak teljesen kihűlve ajánlott szeletelni. Zsemle és kifli esetén a 2. sütési fázis 10 percre rövidül. A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, őrölt hántolt mandula, szezámliszt, útifű maghéj liszt, savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, himalaya só.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó. Származási hely: EU.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben: Energia kj: 1599,6; Energia kcal: 384,1; Zsír: 15,9g amelyből telített zsírsavak: 1 g, Szénhidrát:41,4g amelyből cukrok: 0,5g; Fehérje: 17,6g; Só: 3,3g; Rost: 12g