Lágyan omlós császárzsemle. Nettó tömeg: 185 g (+/-5g).
A frissen kisült zsemle illata pont olyan csábító, mintha a pékség előtt sétáltál volna el. Puha állaga rabul ejt majd. *A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék. Elkészítés: 2 db M-es tojáshoz (kb. 110 g) keverj 160 ml vizet, 10 ml friss citromlevet és 2 ek. olvadt zsiradékot/olajat. A Császárzsemle liszttel keverd egyenletesre. 20 perc pihentetés után gyúrd át és szilikonos nyújtólapon, enyhén lisztezett felületen tenyereddel görgetve készíts 6 db zsemlét belőle (kb. 5-6 cm nagyságúakat). Keresztezve vágd be, majd sütőpapíron távolabb téve egymástól, süsd 200 fokon alsó-felső sütésen, kb. 30-35 percig. Kihűlve fogyasztandó. A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, sárga lenmagliszt, lenmagpehely, savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, útifűmaghéj liszt, himalaya só.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia kj: 1250,2; Energia kcal: 313,7; Zsír: 4,9g amelyből telített zsírsavak: 1,6g, Szénhidrát: 46g amelyből cukrok: 0,5g; Fehérje: 13,4g; Só: 3,4g; Rost: 19,6g