Keltes élmény univerzális lisztkeverék. Nettó tömeg: 300 g (+/- 5 g).
Minden kedvenc sós vagy édes, puha keltes sütit, kenyeret, péksütit könnyedén megvalósíthatsz ezzel a sokoldalú alapanyaggal. Diétás konyhák alaplisztje. *A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék. Elkészítés sós vagy édes alaptészta: 3 M-es tojást (kb. 155 g) keverj el 20 ml friss citromlével, 130 ml langyos vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.) vagy 5 g sóval és adj hozzá 200 g lisztet. Keverd legalább 3 percig. Majd pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen a végleges sűrűséghez. Szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen forgasd át, majd alul-felül lisztezve 30*25 cm-es lappá nyújtsd ki, ha töltött süteményt, csigákat, batyut, buktát készítenél. Oszd 6 részre, ha kiflit, zsemlét formáznál, vagy a tészta egészéből készíts 25 cm hosszúra nyújtott kenyeret.
Átlagos sütési idők: aprósütik, zsemlék, csigák, stb.: alsó-felső sütésen 200 fokon 20 perc, 180 fokon 15 perc (saját sütőnktől függően több-kevesebb is lehet). Kenyeret 200 fokon 50 perc alatt süssünk belőle.
Összetevők: tápióka keményítő, zsirtalanított maglisztek keveréke (arany lenmagliszt, szezámmagliszt, kókuszliszt) , élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó. Természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia kj: 1150,3; Energia kcal: 296,2; Zsír: 2,4g amelyből telített zsírsavak 0,9g; Szénhidrát: 47,8g amelyből cukor 0,5g; Fehérje: 8,4g; Só:0,1g; Élelmi rost: 25,4g