Ajánljuk túrógombóc, grízpuding, tejbegríz és császármorzsa elkészítéséhez. gluténmentes, szénhidrátcsökkentett, tejmentes, vegán.
A cukor helyett eritritet és maltitot tartalmazó ételek fogyasztása, a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint emelkedést okoz, mint a cukrot tartalmazó ételek fogyasztása. Figyeljen a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra.
Felhasználási javaslatok
Császármorzsa: 100 g gluténmnetes 4in1 gríz alap, 100 ml tej (vagy tejhelyettesítő), 1 tojás ( vagy tojáshelyettesítő), 2 evőkanál cukorhelyettesítő (Dia-Wellness 1:2 cukorhelyettesítő)
Tejbegríz: 100-200 ml (az egyéni sűrűségi igény szerint) tej (vagy tejhelyettesítő), 33 g gluténmentes 4in1 grízalap. (forrás után félretesszük, pár percig pihenni hagyjuk. Ha tölteléket szeretnénk belőle készíteni, akkor kb. 1/3-ad résszel több grízt kell hozzáadni).
Túrógombóc: 250 g túró(vagy túróhelyettesítő), 2 db tojás (tojáshelyettesítő), 6 g paleo 1:4 cukorhelyettesítő, 1 csipet só, 50 g gluténmnetes 4in1 grízalap.
Grízpuding: 100 ml tej/(vagy tejhelyettesítő), 25 g gluténmnetes 4in1 grízalap, 10 g gluténmentes puding Dia-Wellness.
Összetevők: rizsdara 65%, élelmi rost, mandulafehérje, sűrítőanyag: konjak gumi, édesítőszerek: eritrit, maltit, szteviol-glikozidok, aroma, vanília magok, csomósodás gátló: szilicíum-dioxid Allergén: mandula