Ingyenes szállítás 50.000 forint felett!  l  Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.

Kérdése van? Hívjon minket! +36301283830

Collango drops d3&k komplex 60 adag 20 ml
Collango drops d3&k komplex 60 adag 20 ml
3 040 Ft

Collango drops d3&k komplex 60 adag 20 ml

Collango drops d3&k komplex 60 adag 20 ml
3 040 Ft
Egységár: 152 Ft/ml
Részletek

A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:

  • a minőségi alapanyaggal
  • a magas hatóanyag tartalommal
  • ismert és elismert + nyomonkövethető alapanyag gyártókkal
  • egyszerű adagolással
  • kiváló ár- érték aránnyal

Collango Drops D3&K komplex jellemzői:

  • 4.000NE  D-vitamint tartalmaz és 1.000 µg K komplexet (900 µg K1- vitamin és 100 µg K2- vitamin)/ adag
  • 1 adag: 12 csepp
  • 60 adag/kiszerelés
  • MCT olajban feloldva (fenntartható gazdaságból származik- orángután barát)

Collango Drops D3&K komplex előnyei:

  • Magas hatóanyag tartalom
  • Gazdaságos kiszerelés
  • Könnyen adagolható

A Collango Drops D3+K Komplex egy nagy dózisú vitamin készítmény. Kiváló minőségű DSM D3-vitamin, alga eredetű D3-vitamin (vegan) és teljesen természetes, biotranszformációval előállított vegan K2-vitaminból áll melyet vegyes tokoferolokkal (E-vitamin) stabilizáltunk. Mindez feloldva RSPO minősített MCT (közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei) olajban feloldva. Ez azért fontos, mert fenntartható gazdálkodásból származik és így közösen megőrizhetjük a vadon élő állatfajok élőhelyeit.

K-vitaminról általánosan
A K-vitamin egy nélkülözhetetlen zsírban oldódó vitamin, amely támogatja a véralvadást és hozzájárul az egészséges csontok megőrzéséhez. Egyre több a tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a K-vitamin különböző formái eltérő és jelentős hatással vannak a betegségek kockázatának csökkentésére. A K-vitaminnak két természetes előfordulási formája van: a K1-vitamin (filokinon), melyet növények szintetizálnak. A K2-vitamin különböző formái (menakinonok) főleg tejtermékekben fedezhetőek fel, és kisebb mértékben az állatok, emberek emésztőrendszerében található baktériumok is előállítják.

A kutatók az utóbbi pár évtizedben jöttek rá, hogy a K1- és K2-vitaminok nemcsak eltérő kémiai szerkezettel, de különböző funkcióval is rendelkeznek. Ezáltal sokan nincsenek is tisztában a K2-vitamin egészségre gyakorolt pozitív hatásairól. Így nagyon fontos megismerni a K2-vitaminban rejlő előnyöket és ezáltal a fogyasztásának fontosságát is.

A K2-vitamin funkciója és egészségre gyakorolt hatása
A K-vitamin mindkét típusára szüksége van az emberi szervezetnek a protrombin nevű fehérje előállításához. Ezen kulcsfontosságú fehérje játszik szerepet a véralvadásban, de a megfelelő csontanyagcseréhez és a szív működöséhez is hozzájárul. Míg a K1-vitamin elsősorban a véralvadásban betöltött funkciója alapján ismeretes, addig a K2-vitamin mindezek mellett egy változatosabb funkciókat betöltő szereppel bír az emberi szervezetben.
A csontok egészségének, épségének megőrzése nem egyszerű feladat az életkor előrehaladtával. Számos tényező befolyásolja a csontjaink egészségét pl.: D-vitamin, kalcium, magnézium, bélrendszer egészsége stb. Az aktuális tudomány álláspontja szerint ezen tényezőket bővíteni kell a K2-vitaminnal.

Hogy miért?
Mert ezen vitamin szükséges az oszteokalcin nevű fehérje működéséhez, melynek fontos szerepe van a csontok kialakulásában és megújulásában is. Amikor a K2-vitamin aktiválódik, az oszteokalcin kötődik a kalciumhoz melynek eredményeképpen a kalcium lerakodik a csontokba és a csont mineralizálódik, keményebbé, ellenállóbbá válik.

A K2-vitamin aktivál egy olyan fehérjét (MGP), amely megakadályozza a kalcium lerakódásának kialakulását az erek falában. Ezáltal, kisebb a kockázata a szívartériák meszesedésének, merevedésének, amely a különböző szívbetegségek okozója. Tehát a K2-vitamin visszatartja a kalciumot, és segít fenntartani az erek falának rugalmasságát, hogy a vér szabadon áramolhasson a szív artériáin, elősegítve ezzel a szív egészségi állapotát.

Milyen élelmiszerek fogyasztásával juthatunk K2-vitaminhoz?
K2-vitamin kiváló forrásai az állati eredetű élelmiszerek:

  • hús (csirke, marha)
  • tojássárgája
  • magas zsírtartartalmú tejtermékek (pl.vaj, sajtok)
  • csirkemáj
  • felvágottak (sonka, szalámi)

Jelentős mennyiségű K2-vitamint tartalmaznak az erjesztett élelmiszerek is, mint például a savanyú káposzta, sajt. Az élelmiszerek legmagasabb K2-vitamin koncentrációja a japán eredetű natto tartalmazza, mely szójából erjesztéssel készül.

Milyen tünetek jelentkezhetnek K-vitamin hiány esetén?
A K-vitamin hiány felnőtteknél ritka, de sajnos nem kizárt. Azokat az embereket érintheti, akiknek a gyógyszerszedésük által gátolva van a K-vitamin anyagcsere a szervezetükben (pl. antibiotikumok). De előfordulhat különböző élelmiszer és tápanyagfelszívódási zavarban szenvedő betegeknél, valamint újszülötteknél, csecsemőknél is.

Leggyakoribb tünetei a K-vitamin hiánynak:

  • Hosszabb véralvadási idő
  • Vérzés
  • Csontritkulás

Mennyi K- vitaminra van szükségünk?

Nincs hivatalos ajánlás a K2-vitamin bevitelére, mivel ezen tápanyaggal kapcsolatos kutatások száma folyamatosan növekszik. Azonban K-vitaminhoz juthatunk, mint már szó esett róla az elfogyasztott élelmiszerekből, étrend-kiegészítőkből, illetve a bélben élő baktériumok termelése által is. Így az összes K-vitamin javasolt bevitele nők esetében hozzávetőleg 90 mikrogramm/nap, míg a férfiaknál 120 mikrogramm/nap.
 

Adatok
Listaár
2 280 HUF
Gyártó
Collango
EAN
5999882071152
EAN
5999882071152
Tömeg
75 g/db
Kiegészítő termékek