Részletek
Biomenü bio perui kakaóvaj tallér – 250g
A finom és tápláló kozmetikum! Fogyasztható természetes zsiradék, sokoldalúan használják az élemiszerszektorban, a szépségiparban, a gyógyászat és a wellness területein.
A perui kakaóvaj tallér egészséges, tápláló, különlegesen tiszta és jóízű. Gyors felszívódású, vitamindús és bőrápoló alapanyag.
Jótékony hatásai:
Természetes, növényi eredetű termék
Erősíti az immunrendszert, és szerepe van a rák elleni küzdelemben is
Magas E-vitaminnal tartalommal rendelkezik és kiváló antioxidáns forrás
Lassíthatja a bőr öregedését
Javíthatja a fáradt és igénybe vett arcbőr állapotát
Gyorsíthatja a sérült bőr regenerálódását, mélyen beszívódva kényezteti, ápolja és puhítja bőrünket, valamint óvja a kiszáradástól
A kakaóvaj védőréteget képez a környezet és a bőr között és segítheti a nedvesség megtartását
A test kakaóvajjal történő masszírozása elősegíti a stresszes állapot megszűnését
Számos natúr kozmetikum alapanyaga, segítségével a kozmetikai készítmények többi hatóanyaga is mélyebbre tud beszívódni, ezáltal fokozva hatásukat
A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbabok több antioxidánst tartalmaznak, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, a legjobb minőségűeket kiválogatják és erjesztik, a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében. A kakaóvaj nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírokat, amelyek egészséges savakból származnak – sztearinsavból és palmitinból.
Tápanyag-információ (100 g):
Energia 3685 kJ/880 kcal
Zsír 99,5 g
amelyből telített zsírsav 60,6 g
amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav 31,4 g
amelyből többszörösen telítetlen zsírsav 3,1 g
Szénhidrát 0,0 g
amelyből cukor 0,0 g
Rost 0,0 g
Fehérje (protein) 0,2 g
Só 0,0 g
Összetétel:
100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao)
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Cukormentes; Nátriummentes/Sómentes
Adagolás
Egy adag = 5-10 g -ízlés szerint.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Felhasználható sütemények és desszertek hozzávalójaként, valamint mennyei csokoládé is készíthető belőle. A kakaó értékes hatóanyaginak legfőképpen a bőrápolásban vehetjük hasznát, ugyanis rendkívül gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, fehérjékben, mangánban, káliumban és foszforban is.
A kakaó értékes hatóanyaginak legfőképpen a bőrápolásban vehetjük hasznát, ugyanis rendkívül gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, fehérjékben, mangánban, káliumban és foszforban is. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad és azonnal felszívódik a bőrben, ezért évszázadok óta használják az egészséges bőr puhaságának megőrzése érdekében. Számos kozmetikai készítményben is megtalálható: ajakbalzsamok, testápolók, tusfürdők, szappanok, krémek hatóanyagaiként.
A kakaóvaj tallér ehető, kiváló, étkezési minőségű természetes növényi zsiradék, melyet a kakaóbabból nyernek a csokoládé és a kakaó gyártása során. Egy kakaóbab átlagosan 44-46% kakaóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illatú és ízű. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, tört fehér, vagy sárgás színű lesz.