Ingyenes szállítás 30.000 forint felett!  l  Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.

Kérdése van? Hívjon minket! +36301283830

Biomenü bio perui kakaópor – 250g
Biomenü bio perui kakaópor – 250g
2 190 Ft

Biomenü bio perui kakaópor – 250g

Biomenü bio perui kakaópor – 250g

A perui kakaópor hangulatjavító, antioxidáns, sejtvédő, hozzájárul az egészséges szív- és érrendszer egészségéhez. Ásványi anyag és nyomelem forrás.
2 190 Ft
Egységár: 8,76 Ft/g
Részletek
Biomenü bio perui kakaópor – 250g

Biomenü bio perui kakaópor
Az isteni szíverősítő! Antioxidánsokkal telített, elismerten az egészséges szívműködést segítő táplálék

A perui kakaópor hangulatjavító, antioxidáns, sejtvédő, hozzájárul az egészséges szív- és érrendszer egészségéhez. Ásványi anyag és nyomelem forrás.

Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai

normál energiatermelő anyagcsere
a sejtmembránok normális működése
a normál csontok fenntartása
a normál fogak karbantartása
a gyermekek csontok normális növekedése és fejlődése
normál haj pigmentáció
normális vas szállítás a testben
normális izomműködés
normál fehérje szintézis
normál pszichológiai funkció
az immunrendszer normális működése
normális kognitív funkció
a fáradtság és a fáradékonyság csökkentése
a sejtosztódás folyamata
a gyermekek normális kognitív fejlődése
a normál kötőszövetek fenntartása
az idegrendszer normális működése
elektrolit egyensúly
a bőr normál pigmentációja
a sejtek védelme az oxidatív stressz ellen
a kötőszövet normális kialakulása
normális oxigénszállítás a testben
a vörösvértestek és a hemoglobin normális kialakulása
Jótékony hatásai:

Támogatja az egészséges szív-és érrendszert
Serkenti a vérkeringést
Véralvadásgátló
Segít szabályozni a vérnyomást
Hangulatjavító hatású
Ásványi anyagok és nyomelemek a kakaóban: magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán
A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babhüvelyeket kézzel szedik, kiválogatják a legjobb minőségűeket és a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében fermentálják. Miután a szárított babot tiszta vízben megtisztítják, meghámozzák és a magját kivágják, összezúzzák. Ezeket őrlik kakaó pasztává. A paszta zsírját a szilárd részből kivonják, a maradékot szárítják és finom kakaóporrá őrlik. A kakaópor kevesebb zsírt és több rostot tartalmaz, mint a bab. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékének jelentős részét, adalékanyagok nélkül.

Kakaópor
A kakaópor egy összetett étel, ami számos értékes természetes anyagot tartalmaz, mint például rostokat, fehérjét és ásványi anyagokat. A benne lévő magnézium és vas csökkenti a fáradtságérzetet, míg a cink, egy antioxidáns, megvédi a szervezet sejtjeit az oxidatív stressz ellen és hozzájárul az egészséges, bőr-, haj- és körömnövekedéshez.

A perui kakaópor magas antioxidáns tartalma révén természetes sejtvédő hatású, ezért segíthet az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnéziumforrásként nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez, illetve hangulatjavító, energetizáló hatásáról is ismert. A kakaó rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban, elismerten az egészséges szívműködést segítő szupertáplálék, emellett csökkentheti a stroke és a rák kockázatát. Tömege 50%-át három féle zsír alkotja, amelyek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk. Ezek egyike az olívaolaj zsírja, az olajsav, valamint a sztearinsav és palmitinsav, illetve a kakaó több aminosavat is tartalmaz, mint például a triptofán és az argine. A kakaópor rendkívül széles körben alkalmazható, számtalan élelmiszer, ital és édesség legfontosabb alapanyaga.

A kakaópor sok ásványi anyagot tartalmaz, többek között cinket és magnéziumot. A cink hozzájárul az immunrendszer normális működéséhez, a normál fehérjeszintézishez, valamint a csontok, a haj, a bőr és a körmök épségéhez. Védi a sejteket a stresszhatásokkal szemben, szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a zsírsavak normál anyagcseréjében. A magnézium segíti az idegrendszer normál működését, így hozzájárul a stressz és a kimerültség csökkentéséhez. Szerepet játszik a fogak és csontok normál állapotának fenntartásában, valamint a normál izomműködésben.

A kakaó természetes élénkítőszereket tartalmaz, főként teobromint és koffeint. Ezen stimulánsok serkentik az idegrendszert és növelik energiaszintünket. Érdemes azonban mértékkel fogyasztani őket, mivel nagy mennyiségben kimerítik a szervezetet. Javasoljuk a kakaót nem az esti időszakban fogyasztani, mert alvási problémákat okozhat.

A kakaópor készítése során a nyers, szárított kakaóbabot finommá őrlik az így kapott masszát kipréselik, a préselés során kakaó vaj és úgynevezett kakaó tészta keletkezik, amelyet porrá őrölnek, így készül a kakaópor. Magas antioxidáns tartalmú, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában.

GYÁRTÁSI FOLYAMAT: A nyers kakaóbab szárítása → tisztítás és válogatás → pörkölés → rostálás → őrlés → finomítás → sterilizálás → szűrés → préselés → törés → porítás és szűrés → csomagolás

Tápanyag-információ (100 g):
Energia 1533 kJ/366 kcal
Zsír 11,0 g
amelyből telített zsírsav 6,5 g
amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav 3,6 g
amelyből többszörösen telítetlen zsírsav 0,5 g
Szénhidrát 26,8 g
amelyből cukor 0,9 g
Rost 24,3 g
Fehérje (protein) 28,0 g
Só 0,0 g
Foszfor 778 mg
Magnézium 572 mg
Vas 9,3 mg
Réz 4,1 mg
Mangán 5,3 mg
Összetétel:
100% bio kakaóbab (theobroma cacao)
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Fehérjében gazdag; Nátriummentes/Sómentes

Adagolás:
Egy adag = 10-15 g, ízlés szerint Alkalmazása: a kakaóporból készíthetünk italokat és használhatjuk sütéshez-főzéshez egyaránt.

Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Adatok
Cikkszám
4123
Kiegészítő termékek