A magyar konyha leggyakrabban használt fűszere...
A fél-, kész ételek és a gyorséttermek elterjedése nem erősíti ugyan a szerepét, de a tradíciókat tisztelő magyar családok legfőbb gyógyszere, frissítője a levertség, bágyadtság ellen még mindig a friss kenyérsarokkal, kiflivéggel bekapott egy kávéskanál őrölt piros paprika. Szomszédasszony az egész falu által irigyelt vejét nem annyira lányával, mint inkább a paprikás pirogjával, rétesével fogta meg.
A világhírű kalocsai fűszerpaprika tájkörzet epicentrumában Fajszon a Berta család immár második generációját (apa és fia) jegyzi a kortörténelem azonos elismerésekkel (szabadalom, lovagrendi tagság, "PAPRIKÁS EMBER",...).
Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank alapján a Bio Berta Fűszerpaprika szárítmány az alábbiaktól mentes: Tejfehérje, Tejcukor (laktóz), Tojás, Szója, Glutén, Földimogyoró (arachis), Benzoesav és származékai, Azoszinezékek, Kéndioxid és származékai.
Összetevők: csípősségmentes fűszerpaprika őrlemény
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Felhasználási javaslat: élénkítésre, levesek, halak, húsételek ízesítéséhez.
Tárolás: A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni.
Származási hely: Magyarország