Bio gluténmentes Brownie süteménykeverék csokidarabokkal.
Szerintünk a világ legfinomabb brownie-ja.
Elkészítési idő 5 perc, sütési idő kb. 25 perc.
Vegán módon is elkészíthető.
Összetevők: cukor, kukoricaliszt, teljes kiőrlésű rizsliszt, csokoládécsepp 15% (nyers nádcukor, kakaómassza, kakaóvaj, emulgálószer: napraforgóvirág lecitin) kakaópor 8%, sűrítőanyag: guargumi, útifűmaghéjliszt, kősó, vaníliapor. ellenőrzött biogazdaságból
Nyomokban tejet, szóját, mogyorót, mustárt, lupint és szezámot tartalmazhat.
Elkészítési javaslat:
- 200g vaj,
- 2 tojás,
- 100ml tej
A sütőt 175°C-ra előmelegítjük. A Brownie keveréket 200g lágy vajjal és 2db tojással összekeverjük. Ezután lassan hozzáadunk 100ml tejet. A masszát kb.20x20 cm-es sütőformába tesszük és elsimítjuk. A sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk és szeletekre vágjuk.
Elkészítési javaslat vegán módon:
- 150g margarin
- 100ml növényi tej (pl. zab, szója..)
A sütőt 175°C-ra előmelegítjük. A Brownie keveréket 150g lágy margarinnal és 100ml hideg növényi tejjel elkeverjük. A masszát egy kb.20x20 cm-es sütőformába tesszük és elsimítjuk. A sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk és szeletekre vágjuk.
Tipp: A Vegán módon elkészített brownie sokkal szaftosabb lesz, ha 50g kukorica keményítőt adunk a keverékhez.